4hónapos kisfiúnál berepdt fityma. Mit csináljak vele?
Nem erőltettem, óvatosan húztam mindig hátra. Már nagyon szépen feljött, védőnő meg is dícsérte, hogy nem lesz vele gond.
Pár napja nem akar hátramenni. Mintha beszűkült volna. Ma sajnos kicsit megerőltettem, mert ha eddig ment most miért ne. 3 helyen elkezdett vérezni. Holnap gyerekorvos mindenképp, de aggódom :(
Szerencsétek volt. Nem foglak lepontozni, bár a stílus miatt megérdemelnéd.
Nem vagyok orvos, nem értek hozzá. Csak amin a nagyfiam átment, ezt kerülném el a kicsivel.
Nektek a gyerekorvos sem szólt érte, hogy már suliba megy, de még nincs rendben?
10 igen amúgy nekem is mondta a doki, hogy szobatisztasag után megnézik de meg utána se rángatják. Ha olyan várnak az iskoláig. És meg utána sem rángatják. Vannak ilyen kenocsok pl amik lazítják és lassan mm-rol mm-re haladnak stb. De hat sok helyen még sötét középkor volt.
És egyébként azert nem ajánlják, mert a gyerekek többségének idővel magától rendeződik és akkor se csecsemőknek nem kell berepeszteni ami ugye innentől már csak heggel gyógyul ami soha nem olyan tuti mintha nem repedt volna fel. És ha meg valaki a kevés kivétel, akkor ugye szinten mint említettem normális helyeken nem rángatják/tepkedik.
10
Ciki olyan szót használni aminek nem ismered a jelentését.
Voltunk orvosnál.
Nem akkora a baj, mint én bele képzeltem. (szerintem mindenki bepánikolt volna, alig aludtam )
Kisherceg olajjal lehet kenegetni, de nem feltétlen kell. Húzogatni továbbra is javasolt, de nagyon-nagyon finoman. Ameddig így hátra megy, addig jó. És a pisi sugarát kell most 1 hónapig figyelgetnem.
Köszönöm mindenkinek :)
Nem tudom milyen orvos ez,hogy azt tanácsolja húzgáld egy még bőven fél év alatti gyerek fitymáját.
Ha le is tudod húzni ez ugyan úgy le tud tapadni vissza.Újra és újra ezt a kört fogod lefutni.
Magától is többnyire gond nélkül lehúzható lesz..
Ha nem akkor kell az orvos.De már lerángatni sem szokták,az is elég elavult módszer.Várnak,NAGYOBB KORBAN ajánlanak fityma tornát, vagy felajánlják a körülmetélést ha gond van a letapadással.
Ne kínozd már azt a szegény kisfiút semmi baja nem lesz ha nem rángatod a bőrt onnan.Egy ideig teljesen természetes a letapadt fityma,védi a makkot..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!