Hagyjam neki vagy nem?
Kislányom 2,5 hónapos kora óta fel akar ülni az ölemben. Tegnap a hordozóban rendesen felült az autóban és vigyorgott velem szemben...Persze nem strabil, meg sem tartja magát, mégis folyamatosan erőlködik, előredől.
Egyébként a fejét születésétől kezdve tartja, oldalra (mindkét irányba) 2,5 hónapos kora óta stabilan fordul, hátról hasra fordul. Az alkar kitolás még nem megy neki. A technika meglenne, de lusta és utál hason lenni.
Ha nem hagyom neki az erőlködést, akkor mit csináljak? Ölben folyamatosan nyomja magát előre, unja, ha fekvő pózban kell lennie
Esetleg a hordozóban húzd szorosabbra a biztonsági övét és akkor nem tud felülni.
Ez jutott még eszembe
Már a hordozókendőben sem marad el, mert nem lát eleget. Ugyanez a vállammal. Szinte kitöri a nyakát, úgy forgatja el a kis fejét és hisztizik, hogy az ölemben legyen, ott jó a kilátás...
Az a baj a védőnő 21 éves. A gyermekorvos is fiatal, de azért nem ennyire. Ő mindenre azt mondja, hogy a baba tudja mi jó neki. Dévényeshez is én vittem az alkartámasz miatt, de ott mindent rendben találtak. Ott egyébként azt mondták erre az ülés-szerűségre, hogy nem gond, egyelőre legalábbis nem látszik, hogy probléma okozná. Meg hogy sok babának vannak furcsa mozdulatai, majd elhagyja. Viszont én nem vagyok nyugodt és nem akarom, hogy gond legyen később
Akkor meg azt javaslom, hogy kicsit bírd jobban a hisztijeit.
Mondjad neki, hogy tudod, hogy ülni szeretne, de várjon még ezzel egy pár hónapot.
Tedd játszószőnyegre, feküdjön ott. Akkor nem fog felülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!