Hagyjam neki vagy nem?
Kislányom 2,5 hónapos kora óta fel akar ülni az ölemben. Tegnap a hordozóban rendesen felült az autóban és vigyorgott velem szemben...Persze nem strabil, meg sem tartja magát, mégis folyamatosan erőlködik, előredől.
Egyébként a fejét születésétől kezdve tartja, oldalra (mindkét irányba) 2,5 hónapos kora óta stabilan fordul, hátról hasra fordul. Az alkar kitolás még nem megy neki. A technika meglenne, de lusta és utál hason lenni.
Ha nem hagyom neki az erőlködést, akkor mit csináljak? Ölben folyamatosan nyomja magát előre, unja, ha fekvő pózban kell lennie
Nem szabad hagyni.
Jegyezd meg, a baba NEM FELül, hanem KIül mászásból!
Kb 7-10 hónaposan elég érett rá a gerince, izomzata.
Ez nem az az ülés, ez veszélyes rá nézve. Olyan pozícióba kell rakni, ahol nem tudja ezt gyakorolni.
Pl egy plédre a szőnyeg közepére.
Valószínűleg sokat van félülő helyzetbe rakva. Az sem jó neki.
A gyereknek sokszor NEM az a jó, amit élvez!! A szülőnek kell eszének lenni.
De ha megkérdezed ugyan ezt a kérdést a védőnőtől, ő is a fejét fogja fogni, hidd el!
Igen, 3as leírtad a legfontosabb mondatot:
"2 héttel előtte kúszott". Vagyis abból ült ki. Ez a normális, ezt kell hagyni!!!
Én is ültem 6 hónaposan, 9 hónaposan már jártam.
Voltunk dévényesnél, azt mondták, hogy nem kötött sehol az izma és mindent rendben is találtak.
Vízszintesen nem marad már el, nem lát eleget, unatkozik. Maximum a játszószőnyegen, de ott sincs el sokáig, akkor sem ha foglalkozom vele.
Vissza nem akarom nyomni, mit csináljak akkor?
Megkérdeztem a védőnőt, nem fogta a fejét, ezt írta:
Figyelj, o eddig is sok mindent korabban csinalt ez is normalis es az is ha kimarad a mozgasfejlodesben egy lepes. Amig magatol csinalja addig ok de ti ne eroltessetek az ulest.
Mi abszolút nem ültetjük, sőt, figyeljünk rá, hogy más se tegye (anyós, apám stb).
Az ilyen hordozóban, pihenőszékben a legtöbb baba ösztönből húzza fel magát, ezért sem érdemes sokáig benne hagyni.
Az én lányom is csinálta, mégis csak 10 hónaposan tudott ülni rendesen.
Mondjuk érdekes a védőnőd is...
"eddig is sokmindent hamarabb csinált"...
3 hónapos baba mit tudott vajon ennyi mindent hamarabb csinálni? 🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!