Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amikor kicsit előre dőlve...

Amikor kicsit előre dőlve magától kerül ülő helyzetbe, akkor azt ne hagyjam neki?

Figyelt kérdés

Amikor pl az ölemben fekszik vagy az autós hordozóban, néha szokta azt csinálni, hogy kicsit előre dől és hopp, máris ülő helyzetbe került. Még csak kúszni tanul (bár néha már feltérdel, szóval lehet azt a részt át is ugorjuk), kiülni magától még nem ül ki.

Én eddig ilyenkor mindig visszadöntöttem a hátára, de olvastam valahol, hogy ha valamit a gyerek teljesen magától csinál (és itt erről van szó), akkor már felkészült rá. De közben meg ne ültessem. Most akkor mi történjen? :D

Az ölemben megtámasztva stabilan ül amúgy, tök jól tartja magát, de ez tudom, hogy nem felel meg az önálló felülésnek. 5,5 hónapos.

2021. jan. 20. 15:27
 1/6 anonim ***** válasza:
31%
Ezt nem "magától" csinálja, mivel alapból egy megemelt testhelyzetben van, amiből hasizommal húzza előrébb magát. Én nem hagynám neki még ezt így
2021. jan. 20. 15:35
 2/6 anonim ***** válasza:
64%

Én se értem a szigort ezzel kapcsolatban..

Magától csinálta, ha elfárad hátradől. Én nem nyomnám vissza. Ettől mem lesz gerincferdülése.

Egyébként ez a tilos ültetni dolog magyar szokás, máshol javasolják hogy ültesd rövid időre hogy edződjön, na azzal mi van? Szerintem bízz az ösztöneidben.

2021. jan. 20. 15:37
 3/6 anonim ***** válasza:
18%

Ezt NEM magától csinálja, te ülteted félig fel, a gyerek csak közben ide-ida imbolyog, azért döl elöre.

Akkor ül magától, ha a játszószönyegen vagy hasonló helyen egyedül fekszik, mászik, mocorog és egyszer csak azt látod, hogy egyenes háttal ül, minden segítség és elökészítés nélkül.

2. Azt meg soha nem hallottam sehol, hogy ültesse valaki a gyereket, ahány országban eddig voltam, mindenhol az van, hogy várd emg, amíg teljesen egyedül ül fel! Szóval nem írj hülyeségeket, ilyen nincs, vagy esetleg valami nagyon elmaradott helyen.

2021. jan. 20. 16:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem felülnie meg kiülnie kell tudni, hanem amikor ül, láthatod, ha összerogy egy idő után - púposan tartja magát. Na ha ilyen, akkor még ölben fogd meg a hóna alatt ill. ne ültesd annyira megdöntve, hogy fel tudjon ülni (gondolom úgy csinálja, hogy nem hasizomból, hanem felhúzza magát valamibe kapaszkodva vagy megtámaszkodva?)
2021. jan. 20. 16:05
 5/6 A kérdező kommentje:
#4 szerintem inkább valahogy lendületből, vagy nem tudom, a kérdés kiírását ihlető alkalommal csak egy játék volt a kezeiben, nem kapaszkodott meg semmiben. Az meg fix, hogy az autós hordozóban hogy van megdöntve, nem állítható a szöge, azt nem tudom befolyásolni, és abban is csinálja amíg nem kötözöm le (mármint ugye az övekkel).
2021. jan. 20. 16:19
 6/6 anonim ***** válasza:
50%

Külföldön élek, tudom mit beszélek. Nem mondom, hogy helyes, de nincs is annyira túllihegve.

Járunk gyógytornászhoz, neurológushoz, és ők mondják nekem hogy bátorítsam a babát, az ülésben, mert minden mást csinál csak ezt nem. Mivel nem helyeslem 100%-ban a segítséggel ültetés intézményét, viszont nem is vagyok ellene habzó szájjal, szerintem mondhatom, hogy a középutat képviselem.

Én hagynám hogy a gyerek azt csinaljon ami neki kényelmes, ha hasizomból felülni, akkor az, nem akadályoznék meg semmit amit magától csinál. Ha elfárad, hátradől.

2021. jan. 20. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!