Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hagyjam neki vagy bajt okozhat...

Hagyjam neki vagy bajt okozhat a korai ülés?

Figyelt kérdés
Kisfiam 6 hónapos, eddig mindent a "nagykönyv" szerint csinált, bár mindent korán kezdett. 3 hósan hasra fordult, 4,5 hósan vissza is, gurulgatott, 5 hósan elkezdett kúszni(nem túl profin, de halad vele, ha akar),utána négykézlábon hintázott, majd négykézláb elkezdett tolatni hátrafele, tehát előre váltott végtagokkal rendesen még nem mászik.Ebből a mászó pózból pár napja kiült. Azért aggódom, mert ez még nem tökéletes ülés. A háta nem egyenes,kicsit előre dől, domború. 2 vagy 1 kézzel támasztja magát, a 2 lába viszont elöl van. Örülök, hogy ilyen ügyes, de a doki mindig figyelmeztetett a gerince támasztására, megtiltotta az ültetést, bébikompot. Aggódom, nehogy emiatt gerincferdülése legyen, nekem sajnos van,nem is kicsi és engem ideje korán ültettek, sajnos :( Viszont ő magától csinál mindent, én nem győzöm kapkodni a fejem 🙉 Apu volt állítólag ilyen, hogy 7 hósan felállt a bútor mellett. Szerintetek hagyjam? Amint lerakom, gyakorolja.
2021. jún. 8. 08:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Fiam hipoton,de nem lusta es kozel sem duci (sot,elegge hatareset a súlya,olyan vekony). Szoval nekem ez kicsit fura megfogalmazás 😅 de a kepet nézve teljesen ugyesen kiult a pici,majd megtanul tamaszkodas nelkul is. Viszont amig nem ul szabija,tenyleg az etetőszék/babakocsi maradjon döntve,ahogy #1es irta :)
2021. jún. 8. 10:01
 12/13 A kérdező kommentje:
Elnezest, senkit sem akartam megserteni ezzel a lusta szoval 😪 csak a doki igy fogalmazott a fiammal kapcsolatban.. de egyebkent fura volt, forgatgatta, nyomogatta, vizsgalta a gyereket, azt mondta semmi extra nincs vele, gyogytornat is itthon vegeztunk csak, amit mutogattak...beirta, hogy alkati hipoton egy kicsit, de ezt is ugy mondta, mintha nem tudna eldonteni mi van 🤨 Nagyon koszonom, mar atvaltottunk sportkocsira miota meleg van na meg a mozest mar kinotte,de mindenkepp teljesen dontve lesz meg neki es az etetoszek is :)
2021. jún. 8. 10:24
 13/13 anonim ***** válasza:
Én is ültem 6 hónaposan, 8 hónaposan felálltam, 9 hónaposan mentem :) Úgy néz ki, a kislányom is követ ezekben. Pedig az apukája nagyon későn csinált mindent.
2021. jún. 8. 10:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!