Problema, ha a hat honapos gyerek csak hasrol hatra fordul es visszafele mar nem?
Ma voltunk statuszon, a lanyom szepen fordul hasrol hatra. Hatrol hasra viszont nem akar, a vedono szerint ez baj, javasolta a deveny-technikat, mert ugy gondolja le van tapadva az izomzata.
Szerintem meg csak mert utal hason lenni, nem akar arra fordulni.
Termeszetesen felveszem a kapcsolatot egy erre szakosodott orvossal, de erdekelne, hogy tenyleg le lehet tapadva, vagy az van amkt en gondolok es nem szeret ezert nem csinalja?
Illetve mit csinalnak, megmasszirozzak?
Mennyibe kerulhet atlagba egy alkalom?
Kb. 6 hónap körül elvárás a forgás, lehet egyik napról a másikra elkezdi, nálunk is így volt.
Ettől függetlenül valóban nem árt ha megnézni szakember, de én dévényre biztos nem vinném, kicsit túl van mostanában tolva szerintem, és nem hiszek a mindenre is jó csodamódszerekben... Olyan babáról még nem hallottam, akinek dévényes azt mondta volna hogy rendben van... Én jobban bízom egy gyerekekre szakosodott gyógytornászban, de persze mindenki maga dönti el.
Én nem tudom, mi az, hogy "letapadva" van egy izom, szerintem ez valamiféle konyhanyelv lehet, mindenesetre a védőnő semmiképp nem kompetens a megítelesében.
Azt nem értem, hogy ha utál hason lenni a baba, hogy lehet, hogy először hasról hátra fordult? Hogy került hasra, akarata ellenére?
Mennyit van háton a baba amúgy?
Mutassátok meg fejlődésneurológusnak szerintem először, vagy ha dévényes, akkor a központjukba vidd, sok magándévényes indokolatlanul is kezel, aminek káros hatásai is lehetnek.
Amúgy elvileg 6 hónap a forgások határa, de sok baba később forog, és semmi baja.
Viszont a szabad mozgás csorbulása is lehet ok, mert másként képtelenség lenne, hogy előbb fordul hátra, mint hasra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!