Nagyon fiatalon felállt, tudom nem egészséges az orvosok azt tanácsolják erőltessuk vissza ülő helyzetbe (legalábbis anno ilyen tanácsokat kaptam...)
3.5 hónapos volt mikor átfordult, alig múlt 4 mikor mászott, 5 hónaposan feltolta magát ülő helyzetbe, és először 6 hónaposan fényképeztem le hogy álldogál a kiságyban.
Tehettem bármit mindenhol felállt, De nem lett O lába, szépen fejlődik :) Annyira igényli a gyaloglást, hogy már fáj a derekam :D minden mellett kapaszkodva megy (11 hónapos) járás segítővel meg már szalad, de az egyensúly érzéke még nem elég.
Tudom így is korán van, de mindkettőnknek öröm lenne ha sikerülne elindulnia :D
Azzal segítenéd a legjobban, ha NEM vezetgetnéd. ;)
Tudod, a vezetgetés pont az egyensúlyérzék kialakulását hátráltatja, mivel ha fogod a kezét és vezeted, akkor máshova esik a súlypont és még kitámasztani se tanul meg.
A járássegítő szintén vacak, mert előredőlve használja. Ha ugyanilyen helyzetben akarna elindulni, hasraesés lenne a vége.
2021. máj. 22. 15:40
2/22 anonim válasza:
Vezetgetni elvileg nem szabad. Nálunk is hasonló volt a helyzet, 7 hónaposan kapaszkodott fel az apján, majd egészen 10,5 hónapos koráig a fal mellett közlekedett abba támaszkodva.
Nálunk az hozta meg az áttörést, hogy szembe ültünk egymással a férjemmel és a gyerek az egyik biztonságos pontból (apa) megindult a másik biztonságos pontba (én) kb 2 lépést tett meg.
Ez annyira tetszett neki, hogy az lett a játék, hogy ide oda vetődött 2 bútor között, majd a kanapétól elsétált az apja karjaiba mikor megérkezett a munkából.
Pár nap alatt megjött a bátorsága, hisz ereje már volt hozzá.
2021. máj. 22. 15:42
3/22 anonim válasza:
Annyira igényli, hogy már fáj a derekad? Ne járasd. Hagyd, majd elindul, nem szabad siettetni. A lányomnak nekem is gyorsan fejlődött a mozgása, de soha nem segítettem, nem szabad, hagyni kell, hogy mindent magától tanuljon. Járássegítő is teljesen felesleges.
2021. máj. 22. 15:44
4/22 anonim válasza:
Dobd ki a "járássegítőt", ne vezetgesd, hanem hagyd egyedül fejlődni, akkor fog legszebben megtanulni járni. A járássegítő meg a vezetgetés éppen akadályozza az egyensúlyérzék fejlődését.
2021. máj. 22. 15:48
5/22 anonim válasza:
Amikor támaszkodik a bútor mellett, ülj le a földre kb 1,5 méterre, és nyújtsd a kezed. Ha türelmes vagy, akkor odamegy egy idő után.
2021. máj. 22. 15:50
6/22 anonim válasza:
11 hónapos, még bőven ráér, hogy elinduljon (lányom 18 hónapos volt, semmi hátránya nem született, sőt bő egy hónap alatt behozta a "lemaradást". Míg más gyerek elindult egy évesen, és hónapokig csak esett-kelt, addig a lányom már szaladt és kifejlődött az egyensúly érzéke). Ne erőltetesd, avval csak rosszat teszel. Ha annyira igényli a gyaloglást, akkor elindul magától úgyis. Ha meg mászni akar, vagy a bútorok mellett sétálni, hagyd, had csinálja.
2021. máj. 22. 15:50
7/22 anonim válasza:
Így van, simán pár hónappal visszadobtad a fejlődésben a vezetgetéssel. Addig nem fog tudni járni, amíg fel nem áll kapaszkodás nélkül, ez a következő lépcsőfok, utána jön csak a járás. Ezt úgy gyakorolják hogy kapaszkodva rugóznak, meg négykézláb mennek úgy hogy a térdük nincs a földön. Ezt kell hogy gyakorolja, saját magától. Bele van kódolva, ne zavard össze a vezetgetéssel.
2021. máj. 22. 15:59
8/22 anonim válasza:
Mondjuk ezt nálunk nem csinálta a gyerek 7#🙂
2021. máj. 22. 16:03
9/22 anonim válasza:
8 hónaposan állt fel. Szüleim minden tiltás cirkusz ellenére ha nálunk voltak folyamat vezetgették a lányom. Annyira káros volt, hogy csak 18.hónaposan mert egyedül elindulni egymaga.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!