Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Esküvőre meghívást kaptunk,...

Esküvőre meghívást kaptunk, de pont akkor lenne a babánk 1,5-2hónapos. 260 km-t kéne utazni, valaki bevállalt így meghívást?

Figyelt kérdés
Én arra gondoltam, hogy menjen csak a férjem, én otthon maradnék a babával, hisz olyan picike lenne még akkor, de mégis képviselne minket. Vagy bevállalható, hogy elmegyünk ketten és a babát addig nagyszülőre bízzuk?

2021. máj. 20. 21:01
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
75%

Nekem az egyik barátnőm pont így volt. Az esküvőnkkor 2 hónapos volt a lánya, mellette meg egy 3 éves, és a lagzink 150kmre volt tőlük.

Kocsival jöttek, így kényelmesen meg tudtak állni ha kellett. Mi a vendégeket elszallasoltuk, direkt úgy választottunk helyszínt, hogy közvetlenül az épületben legyen szallaslehetoseg, mivel sok volt a kisgyermekes pár. Így a lagzi termétől egy folyosó választotta el a szállást, biztosítottunk kiságyat, a buli hangja sem szurodott át a ajtóknak köszönhetően. Minden kisgyerekes elégedett volt.

A barátnőm először ott táncolt a babával (ilyen idős korban simán alszanak órákat akár a fűnyíró hangja mellett is), később a férje vigyázott a gyerekekre a szobában, addig a barátnőm velünk bulizott. Persze nem maradtak reggelig a parketten, de jól érezték magukat.

De persze meglatod, hogy fogod érezni magad, lehet totál fáradt leszel a kialvatlansagtol, vagy a baba lesz hasfajos, nehéz lesz vele, akkor nem mész. Covidos időben tényleg nem biztos jó ötlet ilyen pici babával, attól is fuggene, hány fős lagzi és milyen viszonyban vagyunk.

2021. máj. 20. 22:00
 12/28 anonim ***** válasza:
66%

Én három hónapossal fogok menni esküvőre úgy, hogy tanú leszek, szóval nem mondhatom le, egyelőre több terv is van, hogy mit fogunk csinálni, még nem tudjuk melyik lesz, a babától is függ.

Szerintem ez a te döntésed, nyugodtan mondd le, ha akarod, viszont elmenni sem lehetetlen, én láttam már olyat, hogy német rokonok egy hónapos babával jöttek esküvőre magyarországra, a gyereknek semmi baja nem volt, hiába a zene meg minden, tökjól aludt a babakocsiban órákig, amikor kelt, anyuka elvitte szoptatni aztàn visszaaludt. Senkit nem zavart és őt se zavarták. Szóval ilyen is van.

2021. máj. 20. 22:00
 13/28 anonim ***** válasza:
32%
Nekünk egyébként tavaly júliusban volt az esküvőnk, 8 hetes terhes voltam. Nem állhat meg minden a Covid miatt. Olyan emberek voltak ott, akiket szeretünk, és akikkel lakodalom nélkül is amúgy is találkoznánk.
2021. máj. 20. 22:01
 14/28 A kérdező kommentje:
Lakodalom meg buli nem lesz itt, templomi lesz meg a polgári ceremónia, meg egy ebéd kerthelységben, legalábbis ők így tervezték, kb 25 fő..
2021. máj. 20. 23:00
 15/28 Derjaderja ***** válasza:
87%

Én semmiképp nem bíznék ilyen kicsi babát ennyi időre a nagyszülőkre. Ha szoptatni fogsz, pláne problémás.

Nem világos, hogy összesen most az út 260 vagy 520km.

Ha az előbbi és jó tempóval lehet haladni, akkor azt simán, ha az utóbbi, akkor kicsit fogszívva, de bevállalnám babával autóval úgy, hogy a közelben keresünk szállást.

Még azt is el tudom képzelni, hogy ha vmelyik mama bevállalja, akkor őt is elvinni, és ott a buli alatt vigyáz a babára, bár én nem vagyok bulizós, nekem nem érné meg, azz viszont semmi baj se lenne, ha a párom elmenne, én meg babástul otthon maradnék, én ezt választanán.

Amúgy nagyon függ a babától, amikor az én kisfiam 2 hónapos volt, akkor konkrétan még 0 percre lehetett ordítás nèlkül letenni, se az apjával, se a kiságyban/hintában nem volt semennyit el és delután nagyon gyakran szopizott.

Másrészt rám kötve szívesen és békésen volt el, a lányomat viszont nem lehetett ébren kendőben sem tartani, de talán egy picit kevésbé volt sírós.

Másrészt láttam vendégségben olyan babát aki órákon keresztül teljes csendben pislogott ki a babakocsiból.

2021. máj. 20. 23:06
 16/28 Derjaderja ***** válasza:
42%
14. Azért meg nem utaznék 260kmt.
2021. máj. 20. 23:07
 17/28 anonim ***** válasza:
83%

Mi kb 100km-re mentünk, legjobb barátnőm esküvőjére. Fiam kb 4 hetes volt. Az utat bírta végig aludt, ott pedig pont az esküvő helyszíne mellett volt szállás. Emberek közé nem vittük, mivel én nagyszülőkre nem tudom bízni, ezért egy volt kolléganőm jött el és vigyázott rá, akiben nagyon bízom, és szívesen tette, persze honoraltuk neki.

3 óránként odaugrottam szopiztatni, volt lefejt tej(nem kellett), és este időben mentünk a szállásra aludni. Jól viselte a fiam nagyon.

2021. máj. 20. 23:10
 18/28 anonim ***** válasza:
73%
Nem mennék. Nekem nem volt igényem ide oda mászkálni egyik császárom után se gyermekágy időszak alatt.
2021. máj. 21. 06:25
 19/28 anonim ***** válasza:
64%
Nem mennék. Az esküvőre nem való iylen kicsi gyerek. Se neki, se neked, se a házasulandóknak nem lesz élmény, max negatív értelemben.
2021. máj. 21. 06:34
 20/28 anonim ***** válasza:
62%
Én gyerek nélkül se megyek, csak közeli rokon, és ezer éve közeli barát esküvőjére. Ha ilyen nyugis lesz, és benne vagytok a 25 főben, akkor lehet megpróbálnám a babával együtt, mert gondolom közel állnak hozzátok, ha ilyen kis esküvőre meghívtak.
2021. máj. 21. 07:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!