Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Esküvőre meghívást kaptunk,...

Esküvőre meghívást kaptunk, de pont akkor lenne a babánk 1,5-2hónapos. 260 km-t kéne utazni, valaki bevállalt így meghívást?

Figyelt kérdés
Én arra gondoltam, hogy menjen csak a férjem, én otthon maradnék a babával, hisz olyan picike lenne még akkor, de mégis képviselne minket. Vagy bevállalható, hogy elmegyünk ketten és a babát addig nagyszülőre bízzuk?

2021. máj. 20. 21:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
49%
Csak ezért meg pláne nem húznám végig a fél országon,lehet,hogy bent sem tudnál lenni a szertartásokon,mert pont akkor lenne éhes,vagy fájna a pocakja és végig ordítana.A férjem sem menne szerintem,de nyilván nem tiltanám meg neki,nem is tehetnék ilyet.Meg ahogy a többiek is írták,ki tudja azt előre megmondani,hogy fogod magad érezni?Lehet hogy császáros leszel,lehet hogy begyullad a melled,de lehet,hogy tök jól leszel,kutya bajod sem lesz.Én udvariasan lemondanám az tuti.
2021. máj. 21. 08:04
 22/28 anonim ***** válasza:
80%
Ilyen messzire en se mennek,gyerek nelkul se. Gyerekkel meg fokent sehova,akkora macera plusz covid. Meg fogjak erteni
2021. máj. 21. 08:05
 23/28 anonim ***** válasza:
13%

Azért egy két hónapos babát ne kezeljetek már úgy, mint egy újszülöttet...Az én kislányom 2 hónapos, mindenhova jön velünk. Mi is sokat kirándulunk vele, utoljára egy 15km-es túrán voltunk, ő végig babakocsiban volt, 2x megálltunk szopizni. Nagyon jót aludt a levegőn.

Egy 2 hónapos baba már nem rongybaba. Bőven tartja a fejét, saját magát (az én lányom születése óta tartja a fejét). Kialakul már egy napirendje (ez egy hónapos korra már elvárás a státusz szerint), átalussza az éjszakát stb...

Nem értem azokat, akik bezárkóznak. A gyerek egyéves koráig sehova se mentek? Mégis mi a macera vele? Kocsi elbír több dolgot...

2021. máj. 21. 12:20
 24/28 anonim ***** válasza:
84%
A bezárkózás meg egy nem viszek csecsemot/kisgyereket esküvőre között azért nem kevés különbség van
2021. máj. 21. 12:24
 25/28 anonim ***** válasza:
60%
23. Ez nem fedi a valóságot.Minden baba más.Van olyan aki jól elvan,és van olyan aki meg hasfájós,sírós.Az éjszakát meg nekem 4-ből csak egy aludta át,ő kezdetektől.A többiek keltek,és én bizony pihentem velük nappal is,mert fáradt voltam.Az,hogy tartja a fejét,az nem jelenti,hogy az immunrendszere fejlett.És ahogy előttem írták,az,hogy nem megyek több száz km-t vele egy pár órás jópofizásért,nem egyenlő azzal,hogy teljesen bezárkózok.Ahová muszály,oda nyilván viszem én is.Gondolom ez nem életbevágó,ha a kérdezőben is felmerült az otthonmaradás lehetősége.Az meg,hogy ki hogy van a vírussal,az a saját magán ügye,én a saját nézőpontomból látom.Mi voltunk betegek,és nem kívánom senkinek amilyen rosszul voltunk.Én felesleges kockázatnak nem tenném ki a gyermekemet.A legkisebbem most 9hónapos,és ha megköveztek érte,ha nem,mi kb 1hónapja kezdtünk kimozdulni a családba is,eddig amúgy is hol ez volt beteg,hol az,így nem is volt opció a családlátogatás sem.Levegőn,kirándulni voltunk mi is,de nem tömegbe,hanem csak mi magunk.
2021. máj. 21. 13:18
 26/28 anonim ***** válasza:
25%

23 vagyok. Az én babám is hasfájós. Mellette be vagyok oltva, ahogy az egész család is, a baba is immunis külföldi tanulmányok alapján (német és angol nyelven).

Van például hordozókendő, azzal lehet táncolni is akár, vagy hosszabb ideig sétálni, a baba hasfájásán is szuperük segít. Ha van ott szállásuk, akkor meg annak a csöpp babának olyan mindegy, hogy hol alszik. Ez persze csak az én véleményem.

Ez az egyik szerettem életének egyik legfontosabb napja lenne, és nem hagynám ki kifogások miatt. Esetleg előbb eljönnénk, vagy vinnénk plusz személyt segítségnek (bár 25 főből biztos találnánk), de biztos, hogy szeretnék osztozni az örömükben.

23 fős esküvőnk volt, tervezetten 30 fő volt. Rohadt szarul esett, amikor az a 7 fő lemondta, hiszen számítottunk rájuk minden szempontból. Megértettem és elfogadtam, de akkor sem olyan volt nélkülük.

2021. máj. 21. 13:54
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja és hozzáteszem, hogy maximálisan megértem, hogy ha valaki fél a vírustól vagy nem oltatja be magát! Viszont ha ez lenne a helyzet, akkor nem született volna meg a kérdést. Itt nem a vírusról van szó, hanem hogy hogyan tudná kivitelezni, hogy egy pici babával hosszabb útra elinduljon...
2021. máj. 21. 13:58
 28/28 anonim ***** válasza:
38%
De itt nem lesz buli,írta a kérdező Nincs táncolás meg stb.Csak szertartások,amit az üvöltő,hasfájós baba pont "tönkretesz".Vagy ugye kint marad vele anyuka.Akkor megéri elmenni? Szerintem maximálisan érthető dolog ha nem mennek,és nem kifogás.Ezen nincs ami szarul essen a párnák,ha pont akkor szülne a kérdező se tudna ott lenni.Előtte,vagy utána tudnak gratulálni,ha közeli családtag, akkor akár összeülnek beszélgetni.Bennem fel sem merülne ha az én esküvőmről lenne szó,hogy ezen megsértődjek.Meg mivel minden baba más,így azt sem tudhatod (meg a kérdező sem)hogy szeret-e majd a kendőben lenni,vagy hogy megviseli-e hogy más helyen van.Attól,hogy a tiédnek jó,nem biztos,hogy a másik gyerekének is jó lesz.Van ám olyan baba is aki nem bírja az autózást.Ráadásul az a 25fő tuti belemászik majd az arcába,hiszen cuki,pici,de édes.Namost pont esküvőn elküldeni valakit a sunyiba emiatt gáz,de az is gáz,ha hagyom,tehát én ezt megelőzve nem mennék.Mondom esetleg a párom elmenne,de szerintem inkább kihagyná.Ez az én saját véleményem,elfogadom a tiédet is esetleg,ha nagyon jóban vagytok a párral, akkor nyitottan hagyni a kérdést.Mármint,mondd,hogy valószínűleg nem tudtok majd menni,de ha jól lesztek,és a baba is bírja, akkor jelentkeztek még és szívesen mentek.
2021. máj. 21. 16:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!