Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16 hónapos babám nem mutatja...

16 hónapos babám nem mutatja ki a szeretetét, igazából senki iránt. Kell aggódnom emiatt?

Figyelt kérdés

Már egy ideje gondolkodom rajta és rosszul esik, hogy én nem kapok tőle se puszit, se ölelést. De igazából az apja se, és a nagyszülők sem.

Néha játék közben, amikor nagyokat kacag, akkor néz rám "imádattal", de ez a max, ami kapok tőle.

Ragaszkodni ragaszkodik, ha itt vannak a mamáék, akkor is inkább az én kezem fogja, rajtam lóg. De olyan jól esne néha egy ölelés vagy egy puszi. Ugye ez még megváltozhat, vagy ő ilyen, fogadjam el?

2021. máj. 14. 13:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
27%
Ilyen, fogadd el, ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni. Nem vagyok amúgy ilyen nagy asztrológus, de ha jól számolom akkor bak / vízöntő a horoszkópja, nos a top3 legridegebb jegyből 2 úgyhogy bármelyik is (de ettől teljesen függetlenül is), jó eséllyel felnőttként sem ő lesz a legcukimukibb ember és ezzel semmi gond nincs.
2021. máj. 14. 13:12
 2/15 anonim ***** válasza:
88%
Az én lányom nagyon cuki, ölelés, puszi, kedveseket beszél, de olyan másfél éves koráig nem ölelgetett, nem puszilt, változnak sokat ebben a korban.
2021. máj. 14. 13:18
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Majd változik.Amúgy sem tudják hogy alapvetően mi az a puszi vagy ölelés.Ha tőled sokat látja fogja csinálni,mert egy idő után meg fogja érteni,hogy azzal a szereted fejezed ki.Vagy legalábbis valami olyat ami neki jól esik. :D
2021. máj. 14. 13:26
 4/15 anonim ***** válasza:
94%
A lányom is ilyen volt. Kétévesen kezdett el puszit adni, ölelgetni.
2021. máj. 14. 13:29
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Reménykedem.

Én sokat puszilom, sokat ölelgetem, simizem, de többször előfordult, hogy egyszerűen eltolta az arcomat vagy a kezemet, vagy elhúzódik tőlem.

2021. máj. 14. 13:33
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

4 éves a lányom, ő kb 2 éve érti ezek jelentését és nem viseli el, ha ölelgetni próbálom. Heti 1-2-szer kapok puszit, de jellemzőbb az, hogy neki erre nincs igénye. Ő ilyen és kész, ráerőszakolni nem akarok másfajta viselkedést, ha neki amúgy nem esik jól a közelség. Ettől még szeret, de nem így mutatja ki.

Lehet, hogy a te gyereked is hasonló lesz, meg fogod szokni.

2021. máj. 14. 13:39
 7/15 Derjaderja ***** válasza:
83%

Hát az enyém is bak. Ő is aktív, felfedező típus, és másfél éves kora után kezdett puszizkodni, ölelni. Nagyon szeretetteljes, de nem lehet erőltetni. Kézen fogva utal jönni, de magától sokszor szalad ölelésért.

Mi sok mondókásat játszottunk. A puszit csak a homlok buccolás meg az orrpisze után egy szokott sorban, játékból hasznàlta sokáig.

2021. máj. 14. 13:47
 8/15 A kérdező kommentje:
Derjaderja, az én gyerekem vízöntő, és dettó ugyanez. Egy ideig volt orrpiszézés, ez a macskákkal és a könyvekben az állatokkal megmaradt, de nekünk, embereknek nem adja jelét a szeretetének.
2021. máj. 14. 18:56
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyanez volt a fiammal, hiányzott, hogy egyáltalán nem volt bújós, inkább csak elviselte, ha szeretgettem. Utána ikreim lettek, na ők aztán pont az ellentettjei, állandóan puszilgatják egymást is, engem is. Ez megváltoztatta a nagyfiamat, most már ő is kimutatja a szeretetét, olyan 3 éves korától kezdve, és ez egyértelműen a tesók hatása.
2021. jún. 13. 16:23
 10/15 anonim ***** válasza:
80%
Javítsatok ki, de a vízöntő nem január 21. és február 18. között van? Nem mintha jelentősége lenne a kérdés szempontjából...csak érdekel már, mert az én kislányom is 16 hónapos és "ikrek" 😊
2021. nov. 12. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!