16 hónapos babám nem mutatja ki a szeretetét, igazából senki iránt. Kell aggódnom emiatt?
Már egy ideje gondolkodom rajta és rosszul esik, hogy én nem kapok tőle se puszit, se ölelést. De igazából az apja se, és a nagyszülők sem.
Néha játék közben, amikor nagyokat kacag, akkor néz rám "imádattal", de ez a max, ami kapok tőle.
Ragaszkodni ragaszkodik, ha itt vannak a mamáék, akkor is inkább az én kezem fogja, rajtam lóg. De olyan jól esne néha egy ölelés vagy egy puszi. Ugye ez még megváltozhat, vagy ő ilyen, fogadjam el?
Köszi a válaszokat. Reménykedem.
Én sokat puszilom, sokat ölelgetem, simizem, de többször előfordult, hogy egyszerűen eltolta az arcomat vagy a kezemet, vagy elhúzódik tőlem.
4 éves a lányom, ő kb 2 éve érti ezek jelentését és nem viseli el, ha ölelgetni próbálom. Heti 1-2-szer kapok puszit, de jellemzőbb az, hogy neki erre nincs igénye. Ő ilyen és kész, ráerőszakolni nem akarok másfajta viselkedést, ha neki amúgy nem esik jól a közelség. Ettől még szeret, de nem így mutatja ki.
Lehet, hogy a te gyereked is hasonló lesz, meg fogod szokni.
Hát az enyém is bak. Ő is aktív, felfedező típus, és másfél éves kora után kezdett puszizkodni, ölelni. Nagyon szeretetteljes, de nem lehet erőltetni. Kézen fogva utal jönni, de magától sokszor szalad ölelésért.
Mi sok mondókásat játszottunk. A puszit csak a homlok buccolás meg az orrpisze után egy szokott sorban, játékból hasznàlta sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!