Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy viseltétek, hogy egyre...

Hogy viseltétek, hogy egyre kevesebb lett a tejetek?

Figyelt kérdés

Nekem 2,5 hónapos a kislányom és attól félek egyre kevesebb a tejcsi, főleg délután, estefelé. Lehet párhuzamosan adni a tápszert az anyatejjel vagy akkor már tuti át fog szokni?

Bár mostanában úgy érzem mintha meg akarna jönni, esetleg ez is befolyásolhatja?

2010. aug. 22. 20:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem 3 hós korára estére elfogyott a tejem, tápszert kapott vacsira. CSak később 7 hós korában jött meg először, szóval nálam nem ezért volt. Nekem nem volt vele problémám, egy etetés ide vagy oda, tökmindegy, ettől még a nap többi részében szoptattam.
2010. aug. 22. 20:17
 2/5 anonim ***** válasza:
81%

Nagyon nehezen viseltem. Majdnem belebetegedtem. Előtte rengeteg tejem volt, még fejni és fagyasztani is tudtam. Aztán egyik nap este még jól lakott a babám egy ciciből és még kifejtem majdnem 200 milit, másnap reggel pedig két ciciből sem lakott jól. Képzelheted... Amikor elfogyott a fagyasztott tej tápszert kellett adnom, és sírva készítettem, sírva etettem. Rá egy hétre nekem meg is jött. Amúgy igen, befolyásolhatja a tejtermelést, de az is lehet, hogy Te ilyen alkat vagy.

Amit tudok tanácsolni a saját káromon, ne görcsölj miatta, mert az csak ront a helyzeten. Attól még nagyon jó Anya vagy, az a lényeg, hogy nyugodt, boldog, kiegyensúlyozott legyél, maradj. A babádnak egy boldog Anyára van szüksége, nem egy depit szoptató nőre. Már elnézést a megfogalmazásért.

Amúgy én úgy csináltam, hogy szoptattam, aztán ha nem lakott jól jött a pótáls.

Boldog, kiegyensúlyozott, egészséges 6,5 hónapos kislányom van. És most már én is boldog és kiegyensúlyozott vagyok, hogy túl tettem magam ezen.

Boldog babázást kívánok Neked!

2010. aug. 22. 20:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem a kisfiam még csak 8 hetes, de tejem az egyáltalán nincs már. Először 5 hetes korában mellgyuladásom lett, aminek köszönhetően a bal cicimben, ami be volt gyulladva nagyon minimálisra csökkent a tej. Mire ezt kihevertem, jött egy vesemedence gyulladás, amivel 6 napig 39,6 volt a lázam, ez alá nem tudtam vinni. Ráadásul szoptatni se szoptathattam, mert olyan gyógyszert kaptam, amivel nem lehetett. Hiába fejtem, napról napra egyre kevesebb lett, és mára odáig jutottam, hogy már egy csepp se jön. Iszonyatosan lelkiismeretfurdalásom van, hogy én rontottam el, de sajnos nem tudok mit tenni. Próbáltam mindent a more milk kapszulától kezdve, a homeos bogyókat, a laktoherb teát de sajnos nem nőtt a mennyiség hanem csökkent. A mellgyulladásig én is napi 3-4 dl fagyasztottam le, de sajnos már az arany tartalék is lefogyott. Ma már csak tápszert eszik. De szerencsére szereti, még a kakival van kis probléma de reméljük az is megoldódik. Nekem első baba, remélem a másodiknál nem járok ilyen szerencsétlenül. Én is csak azt tudom mondani, hogy nem szabad depis lenni, mert a baba megérzi.
2010. aug. 22. 21:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Helló,

az én fiam 5 napos korától kapott hozzátáplálást esténként, mert nem tanult meg szopizni csak 3 hónapos korára. Eleinte sokat szenvedtem (lelkileg és fizikailag is), de most 8 hós múlt, és most is csak este kap tápot, reggel szopik, a kettő között pedig eszik mindenfélét.

2010. aug. 22. 22:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Én mivel első perctől kezdve alig volt,van tejem,igy nem viselt meg,örülök annak ami még van.10 napos korától kapja a tápszert,azóta is szoptatom,vagy feje neki,ma pl 20 ml jött ki csak,de ennek is örülök.A mensi nem tudom mennyire befolyásolja,nekem ma jött meg harmadjára már a szülés óta,most 16 hetes a lányom.
2010. aug. 23. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!