Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdtek el rendelttéssze...

Mikor kezdtek el rendelttésszerűen játszani a játékaikkal a gyerekeitek?

Figyelt kérdés

Mikor vettétek észre, hogy egyre több mindent megért? Mikor van az, hogy pl megmutatom, hogy hogy kell rajzolni, és elkezd VALAMIT, bármit pacsmagolni oda, vagy firkálni, nem pedig rákcsálni a rajzeszközt?

Olvasom itt sokaknál, hogy 14 hónapos baba/gyerek már 15 szót tud. Mikor kezdődött el, hogy így kinyílt az értelme?

2021. ápr. 28. 11:04
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Fú ez jó magyartalanul lett megfogalmazva, elnézést.
2021. ápr. 28. 11:09
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát, az én fiam tegnap volt 14 hónapos. Ami megy, mutogatja, a pápá, tapsi tapsi, hol az okos feje, hol a büdi lába, hogy kell táncolni. Meg ha kérdezem hogy pl hol a cumi, a takarója, a telefon, távirányító, ilyesmik, akkor egyenlőre nem mutat rá, de ránéz. Csak firkál rajzolás helyett, ezt nem rég kezdtük, szóval annyira nem megy még. Egy értelmes szava sincs egyenlőre, csak babanyelven beszél, úgy viszont rengeteget.
2021. ápr. 28. 11:10
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém kb 3 évesen tudott lerajzolni napot.Most pár hónappal később még kiegészíti a rajzom.Rajzol hajat, sapkát,kezet,labat az emberre.Ez a korának megfelelő.Azt is csodálom hogy ezt tudja,mert nem érdekli a rajzolás.Szo szerint rajzolni nem szabad őket tanítani.Asszem 2 évesen vagy 2.5 évesen kérdezik húz e vízszintesen vonalat ha kéred,3 évesen még azt hogy tud e kört rajzolni.Eddig illik nekik eljutni.Aztan gondolom ebben is nagy a szórás.Van aki ügyesebb van aki kevésbé jo
2021. ápr. 28. 11:48
 4/12 anonim ***** válasza:
66%

14 hónapos a lányom, most kb 20 szót tud, most kb minden másnap van új szava, pl most vigyorogva mutat minden autóra hogy ató. 😁 Kb 11 hónaposan adtam neki papírt meg ceruzát, egyszer megmutattam hogyan kell, rögtön firkált. Autókat már tologatja egy éves kora óta. A toronyépítő már unalmas, a formabedobóban a kört be tudja dobni. Labdát dob, rúg. Zongorán nyomogatja a gombokat, tudja melyik az, ami zenét játszik. Nem tudom mire vagy még kíváncsi.

Mostanában egész nap homokozunk, ráérzett a lapátolásra.

2021. ápr. 28. 11:52
 5/12 anonim ***** válasza:
21%
14 hónapos nemm is szabad neki még rajzolni, maximum marok zsirkrétával nyomot hagyni a papíron, ha akar. Ne adjál a kezébe még normál filctollat, mert túl vékony és nem tudja jól megfogni. Beszélni 2 évesen kell 20 szót, elvileg, de az is ilyen vauvau szintű szavak. Nem kell mindent elhinni, 14 hónapos nem tud beszélni. De persze én is mondhatnám, hogy 10 hónaposan azt mondta párszor, hogy cica, valóban így volt, csak utána elfelejtette és kb. 3 évesen tanult meg beszélni. Ne ess túlzásokba 14 hónapos gyerek a köveket tudja kocogtatni az árokparton, de beszélni és rajzolni azt nem.
2021. ápr. 28. 11:58
 6/12 anonim ***** válasza:
68%

5... Az még, hogy a te egy szem lányod hogyan fejlődött, nem húzható rá az összes többi gyerekre... Ha másé máshogy fejlődik, attól még nem hazudik.

4es vagyok, az én lányom nagyon értelmes, mindent megért, bekopog az ajtón ha kérem, ha elkísér pisilni, akkor mutat a wcpapírra, hogy töröljem ki XD kanállal, villával eszik egyedül, pohárból mondjuk még nem tud inni, mert magára önti. Sok szava van, amit aktívan használ, persze közte van a cica is, hiszen az volt az első szava 10 hónaposan.

Senki nem mondta, hogy mesterműveket rajzolt, viszont rájött, hogy mit lehet csinálni a ceruzával, ez volt a kérdés, nem az, hogy virágot rajzol e! Szívesen megmutatnám az összefirkált falat 😶

Van neki mágneses rajztáblája is, firkál rá, majd elhúzza a törlőt, és firkál újra...

Mindezek ellenére például még csak most próbálkozik az önálló járással, más meg azért büszke a gyerekére, mert az 11 hónaposan elindult...

Szóval, minden gyerek máshogy fejlődik. Ismerek olyat is, akinek 11 hónaposan elindult a gyereke, és saját fülemmel hallottam és láttam hogy milyen sok tárgyat meg tud nevezni másfél évesen... Azt is ki tudja mondani, hogy tűzoltóautó... Nagyon durva.

2021. ápr. 28. 12:28
 7/12 anonim ***** válasza:
57%

Még jó hogy nem minden gyerek fejlődik egyformán. De mindenki, akinek gyorsabban fejlődő gyereke van az hazudik meg henceg.

Lányom 9 hónaposan, mikor elindult kapaszkodás nélkül, kimondta az első szavát, ami a vauvau volt. Majd minden héten új szóval bővült a szókincse és másfél évesen már rengeteget beszélt, nem tudtam megszámolni hány szava van. 2 éves most, rengeteg mindent tud már. Mondókákat visszamondja, énekel. 1 évesen adtam mindenféle krétát a kezébe és imád rajzolni, festeni. Számol 10ig,de nem úgy mint egy mondókát, hanem rendesen megszámolja, hogy itt 3 virág van, ott 6 kocka (elveszek 2őt akkor 4), 5 ujjunk stb. Új mesét olvasok neki, másnap visszamondja. Színeket mind ismeri. De persze hazudok meg hencegek vele, meg biztosan valami rendellenessége van mert ő ilyen. 14 hónaposan már bőven túl volt a kavicskocogtatáson.

2021. ápr. 28. 13:43
 8/12 A kérdező kommentje:

Értem, szóval ez is olyan változó mint a járás.

Vettem ilyen waterdoodle vizes rajzolós cuccot, mert azzal max össze vizezi a szőnyeget, de hiába rajzolok neki, csak meglép a víz cerkával és szívogatja ki belőle a vizet 🙃 ami tök jó mert nem iszik eleget.

Néha mintha kihallanék szavakat de nagyon nagyon sokat beszél a saját nyelvén. Néha mintha azt mondaná aja (anya?), ppa(apa?), tya(kutya)

Az aját akkor szokta amikor kimegyek a szobából, a ppa meg ha mondogatom neki, hogy itt van apa. A tya meg akkor volt párszor mikor séta közben láttunk kutyát.

De szerintem belemqgyarázom.

2021. ápr. 28. 13:57
 9/12 anonim ***** válasza:
44%

7 na persze, kivon, meg összead a kétéves, feltétlen a logaritmust is kezd el neki tanítani, nehogy lemaradjon!

Fogalmam sincs mi értelme ennek az idióta versengésnek. 6 évesen kell majd tudnia összeadni, 4 év múlva!

2021. ápr. 28. 14:03
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Ezek már tuti szókezdemények. :) lassan egyre érthetőbb lesz, amit mond. Nincs elkésve semmivel! Próbáld ki te is ezt a mágneses rajztáblát. 4 és 6 voltam.
2021. ápr. 28. 14:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!