Szülők, nem idegesítő számotokra a babasírás?
Nem,de alap feszültséget generál,mert pont ez a sírás célja. Ilyenkor az agyban bekapcsol a pànikgomb,mert a gyerek "bajban van".
Más gyerek sírása sem zavart sosem,inkabb csak sajnáltam,hogy sír.
Akkor idegesít csak, amikor nem tudok ellene tenni. Pl mikor autóban vagyunk, és ő szenved azon, hogy le van kötve az autósülésbe. Tudom, hogy utálja, de kivenni menet közben nem fogom, szóval ennyit erről. Ilyenkor idegesít, de akkor sem a sírás maga, hanem az érzés, hogy mindennél jobban szeretném megnyugtatni, de nem tehetem.
Amúgy a sírásnak ez is a célja, hogy általános distresszt okozzon, ezzel motiválva a mielőbbi segítségnyújtásra. Más gyerek sírása is csak ilyen mértékben "idegesít", hogy szeretnék odamenni segíteni, de nyilván nem fogom más gyerekét felkapni és vigasztalni, de attól még az inger bennem van, és ez azért generál ám egy kis feszültséget bennem :D
Dehogynem
Az a célja
“Old meg a problémám, bajom van!”
“Addig ordítok, míg valaki meghallja és segít, mert magamon nem tudok”
Nem ez a megfelelő szó.
Nyilván cselekvésre ösztönöz: hogy hárítsak el valami rosszat.
Ha nem tudom elhárítani (pl. nem múlik a hasfájása), az rossz érzés, de nem idegesít, inkább sajnálom szegénykét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!