Miért vagy mitől van az, hogy ha meghallok egy (kb.1,5 - 3) gyerek sírást rendesen befeszülök a hangjától? (23/F)
A kisbabák hangja nem irritál, nem idegesít, nem robbanok fel tőle. Inkább pszichológiai megközelítésre várok, mint arra, hogy "mert te is gyerek vagy még". A családomban most a nagyobbik bátyámnak van 3 kis gyereke, és ha átmegyek hozzájuk, szinte szétb*sz az ideg, ha meghallom, hogy nyivákolnak vmiért.
A kisbabák hangja még nem fejlett ki eléggé, hogy üsse azt a határt, ami már zavaró a fülnek. Ez az ok érthető, viszont ezen kivül miért lehet?
Gyereket egyelőre határozottan nem akarok, nem terhes tőlem xy sem, szóval ilyen előzményei nincsenek.
A gyereksirás pont azert olyan amilyen hogy a felnőttben bekapcsolja a riasztásközpontot, hogy segítsen, különben meg sem mozdulna senki.
Az már más kérdés hogy egyesekben a riasztoközpont bántalmazást idéz elő lasd hirekben csecsemő es gyerekgyilkosságokat indokolnak azzal hogy mert sirt.
1.Nő vagyok
2. Van gyerekem
3. Nem szültem korán,32 évesen.
A fentieket figyelembe véve biztosíthatlak arról, hogy pon úgyanúgy szétb*sz az ideg a gyerekek nyivákolásától mint téged!
És szerintem minden ép hallású felnőttet.
Valszeg egy kisbaba sírása azért nem idegesít, mert belül tudod, hogy máshogy nem tud kommunikálni, csak így tudja jelezni, ha valami baja van.
Egy 3 éves sírása azért idegesíthet téged, mert idősebb, netán már tud beszélni, mégsem képes elmondani, hogy mit akar, nem hallgat a jó szóra, tovább hisztizik és azzal akarja véghez vinni az akaratát. Szokj hozzá, a legtöbb nő ilyen :D
Valószínű, ha tényleg komoly baja lenne egy 3 évesnek, beteg, fáj valamilyen stb., szóval alapja van a sírásnak, akkor nem idegesítene téged, hanem inkább segíteni szeretnél neki. Mivel egy hisztis sírás és egy "valóban baj van" sírás között van különbség.
Kedves Válaszolók!
Köszönöm a meglátásotkat, véleményeteket,tényeg sokat segített!
Örlök, h ezek szerint ne csak engem vet szét az ideg, hanem valamennyiünket. :)
Üdv!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!