Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért vagy mitől van az, hogy...

Miért vagy mitől van az, hogy ha meghallok egy (kb.1,5 - 3) gyerek sírást rendesen befeszülök a hangjától? (23/F)

Figyelt kérdés

A kisbabák hangja nem irritál, nem idegesít, nem robbanok fel tőle. Inkább pszichológiai megközelítésre várok, mint arra, hogy "mert te is gyerek vagy még". A családomban most a nagyobbik bátyámnak van 3 kis gyereke, és ha átmegyek hozzájuk, szinte szétb*sz az ideg, ha meghallom, hogy nyivákolnak vmiért.

A kisbabák hangja még nem fejlett ki eléggé, hogy üsse azt a határt, ami már zavaró a fülnek. Ez az ok érthető, viszont ezen kivül miért lehet?

Gyereket egyelőre határozottan nem akarok, nem terhes tőlem xy sem, szóval ilyen előzményei nincsenek.

2018. febr. 8. 20:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A gyereksirás pont azert olyan amilyen hogy a felnőttben bekapcsolja a riasztásközpontot, hogy segítsen, különben meg sem mozdulna senki.

Az már más kérdés hogy egyesekben a riasztoközpont bántalmazást idéz elő lasd hirekben csecsemő es gyerekgyilkosságokat indokolnak azzal hogy mert sirt.

2018. febr. 8. 20:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

1.Nő vagyok

2. Van gyerekem

3. Nem szültem korán,32 évesen.

A fentieket figyelembe véve biztosíthatlak arról, hogy pon úgyanúgy szétb*sz az ideg a gyerekek nyivákolásától mint téged!

És szerintem minden ép hallású felnőttet.

2018. febr. 8. 20:28
 3/7 anonim ***** válasza:
44%

Valszeg egy kisbaba sírása azért nem idegesít, mert belül tudod, hogy máshogy nem tud kommunikálni, csak így tudja jelezni, ha valami baja van.

Egy 3 éves sírása azért idegesíthet téged, mert idősebb, netán már tud beszélni, mégsem képes elmondani, hogy mit akar, nem hallgat a jó szóra, tovább hisztizik és azzal akarja véghez vinni az akaratát. Szokj hozzá, a legtöbb nő ilyen :D

Valószínű, ha tényleg komoly baja lenne egy 3 évesnek, beteg, fáj valamilyen stb., szóval alapja van a sírásnak, akkor nem idegesítene téged, hanem inkább segíteni szeretnél neki. Mivel egy hisztis sírás és egy "valóban baj van" sírás között van különbség.

2018. febr. 8. 20:28
 4/7 anonim ***** válasza:
97%
Direkt igy van kitalalva. Leirtak mar miert. Evolucios, biologiai oka van. Teljesen normalis. A hiszti mondjuk mas, az tenyleg nagyon idegesito, akkoris, ha a sajatod. Csak normalis ember tudja ezt kontrollalni es nem fog lekeverni egyet a gyereknek. Sajnos sok a nem normalis...
2018. febr. 8. 20:37
 5/7 Metionin ***** válasza:
86%
Mert direkt ilyenre alkotta a természet. Sajnos. Engem a kisbabák hangja is kikészít de valóban a kicsit nagyobbak (1-2 évesek) visítása még jobban. Egyszerűen agressziót vált ki belőlem, ökölbe szorul a kezem és minden erőmmel azon vagyok hogy oda ne menjek és meg ne rázzam őket. Persze ezek a dolgok csak elméletben villanak fel hálistennek, a valóságban nagyon békés ember vagyok aki a légynek sem árt. Ha ilyen helyzetben találom magam, inkább leszállok a buszról vagy gyorsan felteszem a fülhallgatómat de mindenképpen kivonom magam abból a környezetből ahol a visító gyerek van. Nálam sincs előzménye, nincs a családban kisgyerek és már ovis koromban is fennált a helyzet.
2018. febr. 8. 21:26
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Köszönöm a meglátásotkat, véleményeteket,tényeg sokat segített!

Örlök, h ezek szerint ne csak engem vet szét az ideg, hanem valamennyiünket. :)

Üdv!! :)

2018. febr. 8. 21:31
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Van gyerekem ketto, de idegen emberek gyerekei az en agyamat is szetcseszik. Nem valtozott mert vannak mar nekem is. Neha ok is szet tudjak. Ilyen ez. De a sajat nyilvan masabb.
2018. febr. 8. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!