Idegesítő nagymama?
Amikor legközelebb elkezd kiabálni, vagy okoskodni, akkor megkéred, hogy menjen haza, és majd ha szeretnétek látni, átmentek. De a te házadban a te szabályaid érvényesek, úgyhogy most el lehet ballagni haza, és ott kiabáljon.
Az ilyenek nem értenek a szóból, kénytelen leszel durva eszközökhöz nyúlni, különben a fejedre nő.
Azt pedig senki ember fiának nem hagynám, hogy a saját házamban velem kiabáljon.
Nálunk remekül bevált az a megoldás, hogy mindig zárva a kapu, csengő nincs, így aki szeretne bejutni, az előtte ideszól telefonon, hogy ráérünk-e.
Zárd be az ajtót!
Legközelebb megmondod neki, hogy a te házad a te várad!
Szeretném kérni, hogy az itt válaszolók közül tegye fel a kezét, aki a saját nagymamáját simán el tudja küldeni a p.-ba, lelkiismeret furdalás nélkül.
Mert egy idegennel lehet hogy meg lehet tenni, de egy normális ember nem teszi ezt meg a saját nagyanyjával. Nem lehet megtenni vele. Amúgy az enyém is nehéz természetű, sőt mielőtt szültem, 2 hétre hozzám költözött. Mégsem zárhatom ki a házból, azért jön mert szeret és jót akar, azt hiszi az a jó amit ő gondol. Nem azért teszi, hogy szegény engem/téged bosszantson.
Mit tudsz neki mondani? Pl. mit pakolászik? Ha a kiságyat akkor mondd neki, hogy azért odateszed, mert oda nem süt a nap/nem fúj a szél ha kinyitod az ablakot/nem túl meleg/hideg. Ha azért pakol, mert szerinte rendetlenség van, mondd hogy "ó mama ne fáradj ezzel x évesen, majd én megcsinálom ha elmentél, azért van rendetlenség mert épp mosogattam/teregettem/másik szobában raktam rendet, mielőtt megérkeztél." Aztán csinálsz amit akarsz miután elment.
Okoskodásra: nyilván neki nem elég indok, hogy"én így döntöttem és kész". Gondolom bele akar szólni a nevelésbe. Mondd, hogy gyerekorvos/védőnő akármilyen orvos azt mondta, hogy... Lehet, hogyha szakember véleményeként mondod a saját véleményedet, akkor elfogadja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!