Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hós a lányom. Félig anyateje...

4 hós a lányom. Félig anyatejes, félig tápis. Naponta 7-8-szor eszik 60-70-et, max.80-t. Persze két órát is alig bír ki ennyike kajával. Nem kevés ez? Hogy etessem?

Figyelt kérdés
súlya emelkedik, bár nagyon lassan az elmúlt hónapban 40 dkg-ot hízott.
2010. aug. 22. 13:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk bevált: 60at eszik,akkor tisztábatétel,büfi-addig pihen- majd újabb 50-60,újabb büfi.3 óra múlva éhezik meg. Szintén 4 hós.
2010. aug. 22. 14:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha fele tej, fele táp, az lenne már jobb ha többet bírna mint 1,5 óra.Az nagyon kevés. Minimum 3 óránként lenne jó ha etetnéd. Pláne 4 hónaposan. Pihenni kell a kis gyomránnak is. A szinte "folyamatosan" evő Babák 8-10hónapos korukra evészavarosak lesznek, elfárad a kis gyomruk addigra. Én próbálnék ráállni a 6szori evésre kb. Ez azt jelenti, hogy megszoptatod és annyi tápszerrel pótolod az evést, hogy legalább elérje a 130-150ml-t. Mondjuk ez a mi esetünk, mi már csak tápszeresek vagyunk, de 3,5 óránként eszik a Lányom 160-190ml-t. 4hónapos. De ez csak az én véleményem én változtatnék rajta mert szerintem így nem jó. Akkor szinte azzal telik az egész napod, hogy szoptatsz, tápszert készítessz, megeteted, büfizteted, pelenkázod, altatod. Nem azért írom ezt mert ez így terhes lenne a számomra, de már ebben a korban annyi minden mást lehet (kell)már csinálni. Ez Neked is meg a Babádnak is jobb lenne. Egész nap jobban feltőltődne kajcsival, nyugodtabbá válnak az éjszakák, esetleg már át is aludná, ha eddig nem tette, szóval sok szempontból szerintem jobb lenne. De hívd fel a Védőnődet biztos megmondja, hogy hogy lenne jobb.
2010. aug. 22. 22:20
 3/8 A kérdező kommentje:
esetleg adjak neki délben táp helyett főzeléket? jobban hízna?
2010. aug. 28. 16:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát szerintem lassan adhatsz neki mást is.Tudod,őszibarack,alma,krumpli,kevés répa,sütőtök...
2010. aug. 28. 16:43
 5/8 A kérdező kommentje:
gyümölccsel már próbálkoztam és nagyon ízlett neki. de honnan tudjam hogy nem csinálok-e bajt azzal ha megetetem, hiszen mindenhol azt hallom, hogy hat hóig csak anyatej és tápi. mi van azokkal az enzimekkel amik hat hó után alakulnak ki?
2010. aug. 28. 17:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha már megduplázta a súlyát, akkor 40 dkg hízás havonta nagyon szép, ennél több nem is kell. Én nem kezdeném még el a hozzátáplálást épp az általad is említett okok miatt.

Nálunk az vált be, hogy elkészítettem a tápszert / lefejt tejet, egy egész adagot, 130-14m ml-t. Evett kb. 70-80 ml-t és utána negyed-fél óra múlva folytattuk és megette a maradékot. Ennyi idő alatt nem romlik meg egyik sem, már 2 hónapja így megy. Ezek után kibírja a 3 órát a fiam.

2010. aug. 28. 18:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Ha a súlygyarapodás miatt aggódsz, amiatt ne, a hízásuk innentől már lelassúl. Jó az a 40dkg. Az heti 10dkg, teljesen rendben van, nyugi. Inkább a folyamatos evés nem jó. Uzsira már mehet a tejpép, délelőtt egy kis gyümi, próbálkozz szerintem bátran mostmár. Ha délután 16:00 körül adod Neki a tejpépet 20:00-ig ki kell bírnia. 16:00 uzsi után játék, 18:30 körül 20-30perc alvás, ezzel kibírja 19:45-ig a fürdésig, utána tápszer vacsira. Én így csinálom már a délutánt, és alszunk reggelig kaja nélkül. Körübelül 8:00 reggeli 10:00 negyed üveg bébideszert 12:00körül ebéd akkor megint tápszer és utána ahogy az elején írtam. Nekem így bevált. Ja csak most figyelem megint, hogy te még szoptatsz is, hát igen, figyeld, hogy ha ritkábban eteted akkor is marad-e annyi tejed. Gondolom nem szeretnéd, hogy elapadjon, ahhoz meg kell szoptatni sűrübben mint 4óra. De lehet a 3 óra már jó? Nem tudom ehez már nem nagyon értek. Hát igen így macerássabb.
2010. aug. 28. 18:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Annyit adj neki amennyit kér, de mindig a szoptatással kell kezdeni- aztán csak a másikkal. az étkezések között már lehet adni apránként reszelt pépes gyümölcsöt is, s ne felejtkezz el arról se hogy a picik is szomjasak.

Ebben a korban még fejlődésben van az emésztő rendszer is, különösen akkor ha vegyes táplálást alkalmazol. a gyümölcs segíti az emésztést és a jó bélműködést.

2013. júl. 21. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!