Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért és meddig nem szabad...

Miért és meddig nem szabad sózni a baba ételeit?

Figyelt kérdés
A védőnő azt mondta, lassan adjak neki kevés csirke- és pulykahúst. De só nélkül??? Némelyik zöldségnek is elég fura íze volt só nélkül, és most egyelőre csak az édesebbeket szereti (sütőtök, cukkini és a gyümölcsöket). Szóval, miért is nem lehet sózni a babaételeket?
2008. dec. 5. 20:38
 1/6 anonim ***** válasza:
80%

Lehet külömböző ideológiákat gyártani a helyes táplálkozásról, de én úgy gondolom, hogy a kicsi ételeit is ízletesen kell elkészíteni. Az étel jellege amit megkíván én úgy készítem el. Ha sót kíván sózom, ha édeset akkor egy csipet cukrot, és két gyereket nevelek teljesen egészségesek és nagyon szeretnek enni. Mi sem eszünk íztelen ételt csak mert " egészségesnek van titulálva ".

Szerintem főzzél neki a saját elgondolásod szerint és biztosan jó lesz, és finom is.

2008. dec. 5. 20:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát, én is úgy vagyok vele, hogy ha ehet répát, gyökeret, krumplit, borsót és húst is, akkor mi baja lehetne, ha a húslevesből szedném ki a neki való dolgokat, és azt pépesíteném??? Ha utána kap inni, akkor csak nem ártok vele, nem igaz?
2008. dec. 5. 20:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a védőnő, hogy kevés só nem árt.
2008. dec. 5. 21:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló vagyok. A húslevesből én is kiveszem a répát, krumplit, karalábét, zsenge zellert, karfiolt, májat, husit és szereti a babám.
2008. dec. 5. 21:55
 5/6 anonim ***** válasza:
szabad neki sot adni de nagyon keveset és ritkán mert nagyon megterheli a veséjét!!!
2008. dec. 5. 22:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is azt olvastam, hogy megterheli a veséjét. Viszont a krumplit nem ette meg só nélkül. Kicsit megsóztam, úgy megette. Azt mondta a védőnő, hogy egy kicsit lehet bele tenni, de annyit, hogy az én ízlelőbimbóim még észre se vegyék. Az üveges babakajákba is tesznek.
2008. dec. 5. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!