Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hoyan fegyelmezitek 15 hónapos...

Fotucsok kérdése:

Hoyan fegyelmezitek 15 hónapos babátokat?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy, ha nem fogad szót, büntetitek-e és ha igen, hogyan? Pl ha eldobálja a poharát, az ételt, vagy ha csapkod másokat, vagy ha mondom neki, hogy nemszabad és mégis csinálja. Eddig ott járunk max, hogy ha pl be akar dugni valami a konektorba (van benne vakdugó) és mondom, hogy nem, de mégis csinálja, figyelmeztetem, hogy elveszem és következőleg el is veszem tőle azt amivel azt játszotta, hogy dugdossa. Igazából nem hatja meg... Vagy mondom neki, hogy nincs hinázás stb. Mit gondoltok?
2010. aug. 21. 11:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam már 19 hónapos. Mi alkalmazzuk a büntisarkot. Ha veszélyeset csinál és már többször rászóltunk előtte, le kell ülnie az egyik sarokba és ott kell maradnia kb. fél percig. Az elején mindig felkelt és elszaladt, de most már türelmesen várja, hogy leteljen az idő. Sokszor elég csak megemlíteni a büntit és abbahagyja a "rosszalkodást". Érdekes, hogy közben nem sír, nem szenved, de mégis utálja. Persze csak tényleg akkor alkalmazzuk, ha a saját testi épségét veszélyezteti pl. WC kefe fogdosása, ágyon futkosás, konnektor piszkálása. Amikor csak szimplán csibészkedik én is elmagyarázom, hogy miért nem szabad csinálni és igyekszem valami érdekesebbre terelni a figyelmét.

2010. aug. 21. 17:59
 12/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. a büntiszékkel és sarokkal még várok. Addig is alkalmazom az eddigi módszereket, amiket írtatok is. Azért azt szeretném hozzátenni, hogy nem rossz a kisfiam, csak ezek a gyerekes dolgok vannak, ami mindenkinél. Imádom!
2010. aug. 21. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!