Társaságban is ugyanúgy fegyelmezitek a babátokat mint otthon? Ráüttök a kezére ha olyat csinál amit nem szabad?
szerintem csak szólj rá erélyesen. ha ugyanazt teszi, mint otthon, akkor úgyis tudja, hogy ezért mi szokott járni. egy csúnya szigorú nézés és hangsúly ugyanazt fogja jelenteni számára, mint ha rácsapsz a kezére, tudni fogja, hogy anya mérges ezért.
Így nem fogják azt mondani a társaságban esetlegesen az emberek, hogy na ez üti a gyerekét. mert sajnos az emberek ilyen rosszmájúak. általában azok, akiknek gyereke sincsen, és fogalma sem arról, hogyan tud egy gyereket leszoktatni rossz dolgokról...
Szia!
Ugyanugy viselkedem vele, mint itthon...mondjuk én nem ütök a kezére- 9hos és "nem" "nem szabad" "nincs" re ha hallja már ő is rázza a fejét- mosolyog huncutan és néha még próbálkozik- ekkor max elveszem a papirt, h ne kapja be. Játszik tovább mással.
Én úgyan úgy nevelem társaságban és itthon is.Ha valami olyat csinál amit nem szabad akkor rászolok ha 2-3 figyelmeztetés után se hagyja abba akkor finoman (úgy hogy ne fájjon) rácsapok a kezére, ésha még mindig nem ért akkor megy (ajárókába) büntibe.Máshol is így csinálom.Annyi hogy ott figyelek arra hogy azért ne legyek megalázó.
De a nagy anyám még így is rám szólt hogy nem lehet veréssel nevelni egy gyereket.Pedig csak rácsaptam finoman a kezére, nem is fájt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!