Hany honapos kortol lett napi rendje a kisbabanak?
Érdekes, valaki mindig mond valamit, hogy elbizonytalanítsa az anyukákat. Általában valaki 50 eves kor felett.
6-7 hónaposan alakult ki a napirend nálunk.
3 hónapos babának még nincs, és nem is annyira kell napirend, csak az éjszakák legyenek rendezve, a fürdés legyen fix, és ez nálatok megvan.
Azok akik úgy adnak tanácsot, hogy ezt kell, meg azt kell csinálnia a babának ennyi és ennyi idősen, és beléd ülteti a kudarc és az aggósás érzését, azok általában nem adnak jó tanácsot.
Bőven van időd kialakítani a napirendet.
Mondjuk nálunk nem én alakítom, hanem a kisfiam. Próbálhatom én alakítani, ha álmos akkor alszik, ha éhes akkor eszik.
Kisfiam 4,5 hónapos. Mindig mire azt hiszem van egy jó kis napirendünk változtat valamit. Akkor alkalmazkodom. Mondjuk a boltba és postára járást tudod rugalmasan kezelni, egész nap nyitva van. Séta időben pl.
Szóval most így néz ki a napirendünk:
Reggel 9kor ébred, szopik, 11ig van fent, alszik 1ig, szopi, fent van 15ig. Akkor megyünk ki babakocsival ( ekkor megyek boltba, gyógyszertárba).
18ig alszik, szopi. 20kor fürdés, szopi, legkésőbb 21kor alszik. Hajnali 5ig egyet alszik, akkor szopi és alvás 9ig.
Most pár hete ilyen, lehet holnap már változik.
Soha nem erőltettem rá egy általam kitalált napirendet. Egy idő után beállt, hogy mikor éhes, mikor álmos. De a gyerek úgy változik, mint az időjárás. Fontos, hogy tudj alkalmazkodni. Úgy csináld, ahogy nektek jó.
Nővérem 1.5 éves lánya is csak babakocsiban alszik. Az én fiam hintában aludt csak, 1 évesen tettük le a “szert” :)
Kicsit később, olyan 5-6 hósan
De én nem is ragaszkodtam fix kelesi idoponthoz pl.
Nem is siettünk sehova.
Amikor 6 hós lett, akkor kezdünk heti 2x járni tornára, amihez ugye alkalmazkodni kellett, akkor emiatt egyre jobban beállt.
Amikor 8 hós lett és már csak 2x aludt, akkor lett igazán fix, de nem minden percre pontosan.
Kivéve nálunk is a fürdés volt mindig ugyanakkor és utána az altatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!