Par honapos kisbabanak naptej, sapka/kalap?
Nem napozaskor, hanem ha setalni megyünk, babakocsival vagy kezben tartva/hordozoban.
Allitolag a napszuras ellen szoktak sapkat/kalapot tenni a kisbabak fejere, de nem nagyon ertem, hogy ez valoban hatasos-e?
Nekem 5 hetes a fiam én nem adok rá sapkát hanem figyelek rá h ne érje a nap a fejét. Napvédővel sem kenem.
3 gyerekes.
Bocsi az off-ért, de akkor is kell sapka, ha nem éri a nap (pl. babakocsiban) ?
1 hónapos kislány anyukája
Tök igaz dolgokat irtok, megis ketelyeim vannak. Tegnap bekentem bio-bio naptejjel (Lavera). Könnyen kenhetö, csak alig valamit, megis az arcan este fürdeskor alig lemoshato feher csik volt, ami csak dörzsölve jött le, es meg annyira finom a böre, fajt neki! Es a biosargarepa miatt nem feher a naptej, megis feher volt a csik.
Paradicsomos naptej nem jo, mivel paradicsomallergia van a csaladban, ja es sok mindent meg nem is ettem a szoptatas miatt, igy az összetevöket is nezni kell...
Enyemet is zavarja, ahogy a legtöbb kisbabat. Csak ö meg nem tudja levenni, par hetesen.
A fejfedöt azert nem ertem, mert a babakocsiban ugysem nagyon eri a nap, legalabbis igyekszem ugy forditani, ahol lehet, es sztem a (fekvö) babakocsiban, annak a fej reszenel inkabb fülledt a levegö, a sapka meg pluszban melegitene! Ülö babakocsiban el tudok kepzelni, de csak olyan sapkat, aminek karimaja van, es akkor a karima resz az arcatol tavol tartja a napfenyt, de fekvöben egyelöre semmi ertelmet nem latom.
Köszönöm az eddigi valaszokat. A Lavera is csak termeszetes összetevöket tartalmaz egyebkent. A paradicsomos naptej, ammit emlitettem, az meg a Hauschka termeke, szinten.
Emlitettetek a baseball sapkát, aminek a karimaja sztem is ved - csakhogy ilyeneket legkorabban ovodasoknak, de legalabbis menni tudo kisgyerekeknek gyartanak sztem. Fekvö babakocsiba, 1-2 honaposaknak meg nem lattam, es erröl szolt a kerdes. Bar a Baseball sapka a fekvö helyzet miatt sztem nem is tartana tavol a napot. (A nagyobbiknak egyebkent ilyesmi van a fejen.)
1.-nek: en is figyelek ra, de vannak helyzetek, amikor megis eri Nap. Setalni persze arra megyek, amerre akarok, de pl. ha ovibol elhozom a nagyobbat, akkor az ovi fele vezetö uton többször eri, a babakocsi helyzetetöl es a Nap allasatol függöen. Ma autoval hoztam el, es amikor a deli napsütesben kivettem az autosülesböl, barmelyik iranyba forditottam, az arcara sütött a Nap. Te hogyan oldod meg 3 gyerekkel?
4., Te kened naptejjel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!