Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kikészülök, folyton sír a...

Kikészülök, folyton sír a babám. Segítség kellene a gondolkodásban, mit nem veszek észre?

Figyelt kérdés

6 hetes. Eddig anyatejes volt, de most már javarészt tápszeres. Hosszú történet..... Amióta pótlást kap (5 napja), elkezdett jobban aludni, de 2 napja borzasztóak a napjaink, egyfolytában sír, alig alszik napközben... Sorra vettem a dolgokat és nem jövök rá mi a baj...

- tápszer lenne a gond? De nem tekereg, nem látszik hogy húzná össze magát a fájdalom miatt..

- akkor esetleg az álmosság? Ringatjuk, levegőn is van, de sehol nem tud rendesen pihenni.

- túl enné magát? Körülbelül 70 ml anyatejet és utána 100-120 ml tápszert eszik meg és még sír utána. A tápszer dobozon eleve csak 120 ml az ajánlás ilyen korban..

- sokat bukik, lehet az irritálja? De most ki se tudjuk ezt vizsgáltatni......

Eddig olyan jól elvolt, mi okozhat egész napos sírást, nyűgösséget egyik pillanatról a másikra? Megőrülök.... 😭

2021. márc. 30. 22:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezen én is átestem a kisfiammal. Én sem tudtam, mi baja van, bármit csináltam vele. Én növekedési ugrásra gondoltam, kb ő is 6 hetes volt. De csak pár napig tartott, azóta nyugodt kisbaba. Persze néha neki is vannak rossz napjai, front is közrejátszhat. Legyél sokan vele (tudom nehéz, én ezt egy kétéves gyerek mellett csináltam végig), a hordozás is nagyon jó dolog.
2021. márc. 31. 08:34
 12/16 anonim ***** válasza:
62%
Ilyen dilettàns dokit. Ha te covid pozitìv vagy, akkor a baba is az. Az anyatejben levő antitestek megvèdik, hogy ne legyen súlyos beteg. Ha va elèg tejed, ès mègsem hìzik, vagy a covid az oka vagy felszivòdàsi zavara van, plàne ha a bőrèn is làtszik. Ezt a tàpszer nem fogja megoldani, sőt, csak ront rajta. Azonnal keresnèk màsik gyerekdokit.
2021. márc. 31. 08:44
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem tudunk mert a környéken nincs másik, ő is csak alkalmanként jön ki, mert itt csak felnőtt rendelő van. :/

Nem hiszem hogy a Covid miatt nem hízik, mert születése óta nem hízik rendesen. Most a tápszer óta van gyarapodás, szerencsére nem a felszívódással van gond.

2021. márc. 31. 08:51
 14/16 anonim ***** válasza:
77%
De valami akkor sem ok már rég túl kéne a születési súlyan lenni. Lehet a gyomorszáj nem zár rendesen...
2021. márc. 31. 08:55
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Ugye van segítséged? Édesapa otthon tudna maradni egy-két napra? Ahogy leírod a helyzetet, a teljes kimerülés felé haladsz, és ez csak tetézni fogja a bajt.

Keresztlányomnál súlyos csípőficamra derült fény pár hónapos korában. Az ortopéd orvos szerint ez okozhatta, hogy rengeteget sírt, szinte csak a szülők testén "békatartásban" tudott rendesen pihenni. Viszont minden pelenkázáskor, ahogy a lábánál fogva megemelték, ismét kicsúszott a helyéről a combcsont feje...

2021. márc. 31. 16:18
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Viszont ez már szerintem nem a gyerekorvos kompetenciája.

Ennyi anyatej mellett kellene gyarapodjon

Bukik is..

Valami lesz a háttérben.

Gyermek gasztrora kellene menni.

A pótlàs nem hiszem, hogy megoldja a gondotokat. Vagyis az alapproblémát, komolyabb doki kellene.

3 hetes és 6 hetes ugrás is van

Lesz még később is, hogy a közbeni kérdésre is válaszoljak.

A sírás pedig lehet fájdalomtól, diszkomforttól is.

2021. márc. 31. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!