Kikészülök, folyton sír a babám. Segítség kellene a gondolkodásban, mit nem veszek észre?
6 hetes. Eddig anyatejes volt, de most már javarészt tápszeres. Hosszú történet..... Amióta pótlást kap (5 napja), elkezdett jobban aludni, de 2 napja borzasztóak a napjaink, egyfolytában sír, alig alszik napközben... Sorra vettem a dolgokat és nem jövök rá mi a baj...
- tápszer lenne a gond? De nem tekereg, nem látszik hogy húzná össze magát a fájdalom miatt..
- akkor esetleg az álmosság? Ringatjuk, levegőn is van, de sehol nem tud rendesen pihenni.
- túl enné magát? Körülbelül 70 ml anyatejet és utána 100-120 ml tápszert eszik meg és még sír utána. A tápszer dobozon eleve csak 120 ml az ajánlás ilyen korban..
- sokat bukik, lehet az irritálja? De most ki se tudjuk ezt vizsgáltatni......
Eddig olyan jól elvolt, mi okozhat egész napos sírást, nyűgösséget egyik pillanatról a másikra? Megőrülök.... 😭
Növekedés ugrás.
Valószínűleg a pótlást is emiatt tartottad szükségesnek.
6 hetes kor körül előjön, pár napig eltart.
Fajhat pluszban a pótlástól is a hasa, hiszen sokszor az első tápi nem jó nekik, vagy meg kell szoknia.
De a hirtelen felmelegedés is zavarhatja...az 1 évesem és a 2,5 is tiszta “normálatlan” pàr napja..
Bukás pedig megint lehet a nem megfelelő tápszertől.
Milumil HA startot kap. Orvosi utasításra, mert még nem nyerte vissza a születési súlyát, szinte alig vett fel magára súlyt a kórház óta, pedig van/volt elég tejem... Épp elég lelki probléma ez a helyzet, erre most a sírás is..
A növekedési ugrása 4 hetes kora körül kezdődött, onnantól volt hogy másfél óránként szopott, annak már be kellett állnia nem? Vagy ez a tápszerre váltás ezt a folyamatot zavarhatta be?
Nem lehet melege? Vegyél le 1 réteg ruhát a babáról.
A pótlásból meg ne csinálj problémát. Ettől nem leszel rossz anya.
Fejletlen még a pici bélrendszere, idegrendszere, szoknia kell a kinti világot. Hordozd sokat, etesd igény szerint, és tarts ki. El fog múlni ez az időszak.
Probald ki hogy befekszel vele az agyba es nyomsz egy maratoni szopit. Marha sok novekedesi ugras van ilyenkor. Ha szopizik/alszik akkor ez volt a baj es csak te hianyzol neki. (Az alvas szopi idoben is szamit mikor csukva van a szeme azt is szamold)
Azert adsz tapszert mert ugy erzed keves a tejed? Nincs olyan hogy keves es olyan se hogy tuleszi magat foleg ha nincsenek hasfajos tunetei. Egy szoptatasi tanacsadot hivnek a helyedben, ugyanezen atmentem en is. Tudom soknak tunik 20e ft de minden centet meger hogy lelkileg helyre tegyen es ertsd mi miatt tortenik.
Az en babam a legalacsonyabb suly korul mozog mindig de o ilyen tipus latni rajta az orvos vedono is ezt mondja. Latszik hogy
Jol van semmi baja. En latatlanban azt mondanam te kellesz neki nem a tapszer. 4. Trimeszter errol szol, majd kesobb ugy 5 hos kora korul jobban levalik rolad, de addig kuckozz be vele.
6: 6 hetes babat bukas miatt nem fognak kivizsgalni bukas miatt meg ha nincs covid akkor se. Az enyem hasfajos volt a 3. Honapban kb kirohogott a magan gasztros hogy eretlen meg a szervezet ha nem novi ki 6 hos koraig menjunk vissza. Persze 1 probat meger mert tapszerbe kevert ismeros valami cuccot amitol kevesbe bukott a refluxos babaja de ezt a gyerekorvos is felirja.
De egy 6 hetes baba nagyon egyszeruen mukodik. Szopira vagyik es/vagy testkozelegre.
Mennyivel született? Mekkora súllyal vitted haza? Mekkora most?
Minden étkezés után bukik? Büfizik?
Sajnos nem tehetem meg hogy nem adok neki tápszert, mert hetente kell mennünk súlyt mérni és hetente alig érte el a 100 gramm növekedést..
4,4 kilóval született, 4,1 körül volt a kórház után, 2 hetesen fogyott belőle és 4 lett, 3 hetesen 4,1 sikerült, 1 hónaposan 4,2. Az orvos adott beutalókat a kórházba teljes kivizsgálásra, de csak akkor kezdhetjük meg, ha a tápszeres pótlással pici súlyt vesz magára, mert szerinte hiába néz ki erősnek, a bőre és a tónusa nagyon nem néz ki jól...
Ja és amúgy épp covid pozitív vagyok, úgyhogy nem is mehetünk sehova, csak remélni tudom, hogy ez a két hét ilyen ügyben most magától javulni fog..
Próbáltam tegnap evésen kívül is szoptatni, ágyba is feküdtünk egymás mellé, de el se fogadta.. Ráadásul csak függőlegesen nyugszik meg, amint a karomra fektetem vagy csak leülünk a kanapéra, sírni kezd. Ma megpróbálom minél többet hordozni, hátha nyugodtabb lesz. Ez talán a harmadik nap, hogy úgy kelek fel: ez a nap jobb lesz! De eddig még nem változott..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!