Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 19 hetes kisfiamnak hány ml...

19 hetes kisfiamnak hány ml tápszert kellene ennie?

Figyelt kérdés

Van amikor megeszik egy nap 1000ml, de nagyon sokszor csak 600-700 körül eszik.

Elkezdtem adni neki az almát. A tízórait mikor válthatom ki almával?

2008. dec. 4. 21:39
 1/5 anonim ***** válasza:
37%
Majd úgy 1,5 hónap múlva kezdj el neki adni, még almát is. Tönkreteszi a bélrendszerét a túl korai hozzátáplálás, allergiákat okozhat a későbbiekben, és felnőttkorában meg fogja sínyleni. A tápszer elegendő fél éves korig.
2008. dec. 4. 21:50
 2/5 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

A tápszert a baba súlya alapján szokták kiszámolni, nem pedig a kora alapján.

Van egy egyszerű képlet, amivel te is kiszámolhatod.

testsúly kilóban * 150 és ezt az eredményt oszd el annyival, ahányszor eszik a baba egy nap alatt.

Hozzátáplálásnál kb. 3 hét, amire eléri az új étel a teljes adagot. addig csak pár kanálkával, fokozatosan emeld az adagot, és adj neki tápszert utána.

2008. dec. 4. 22:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Ja,a csak tápszeres baba már 4 hónapos korátl kóstolhatja az új ízeket:)

utsó válaszoló voltam

2008. dec. 4. 22:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez egy marha nagy tévedés. Az ő bélrendszerüket is ugyanúgy tönkreteszi a korai hozzátáplálás, mint az anyatejes babákét. Legalább az esélyt meg kellene nekik adni az egészséges életre.
2008. dec. 5. 16:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor miért mondja több orvos is és védőnő is, hogy ha elérte azt a kort, akkor már lehet próbálkozni a hozzátápival???

A boltokban nem hülyeségből árulják az üveges bébi ételeket, amelyek közül már sok adható 4 hónapos kortól!

Amikor én voltam csecsemő, már 1 hónapos koromtól kaptam mindenfélét, olyant is, amit a mai világban csak pl. 8 hós kortól ajánlanak. És lám! Egészséges vagyok, nincs baja és nem is volt a gyomromnak, beleimnek...

Ja, és 30 éves vagyok...

Ez ugyanolyan, mint a sterilizálás, kifőzés.

Mindenhol 1 éves korig mondják, de a dokiaink, védőnőink 6 hós kor után feleslegesnek tartják.

2008. dec. 5. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!