Kisfiamnak ma eleg eros hasmenese van, a baj az hogy nem nagyon hajlando inni, probalkoztam mindennel, nehany korty utan osszezarja a szajat es tolja el a kanalat (cumisuvegbol csak tapszert iszik), milyen modszerrel itassam?
nem írtad mennyi idős, de kb fél liter vizet kéne innia, az enyém nyáron lesz 3 éves és súlyosan ki volt száradva, de nem fektették be, itatni kellett és ott mondták, ha 24 óra alatt nem iszik meg fél litert akkor vigyem kórházba.
A legfontosabb, hogy cukrosat is igyon, 100% gyümölcslevet, édes teát invert cukorral, mert a cukor tartja benne az ásványi anyagokat. Cukros lötyi+víz. De inkább a cukros lötyi a fontosabb, sima viztől kiszárad. A víz lehet ásványvíz, amiben sok ásványi anyag van.
És ha tudod itatni nem lesz probléma. Az enyém nagyon ki volt száradva, elkezdett inni, egy óra alatt beledöntöttem fél liter almalét, néztem, rendbe is jött.
Viszont a legkisebb jelre (nálunk ez pocakfájás, bágyadtság, rossz kedv volt)irány a kórház, mert ha kiszárad nem tudják bekötni az infuziót sem vagy nehezen. És annál több infuzió kell és annál lassabban folyatják.
tápszerrel vigyázz, mert általában tejalapú és tejalapút szigorúan tilos ilyenkor, mert kikészítheti a bélrendszerét. Tejmentes diéta legalább egy hétig és beleértendő a tápszer (kivéve ha tejmentes-de azt nem szívesen eszik a babák)Egyedül anyatej mehet.
Kiéheztetés kell, ropi a legjobb, keksz, alma, banán. Gyümölcsléből is csak ezek, citrusfélék, barack stb nem szabad.
És aztán jöhet a krumpli, igazándiból 2-3 nap éheztetés után, aztán kis főtt hús és fokozatosan vissza a szilárd kajákat.
Probiotikumok (nálunk normaflore, lactív protect)ilyesmik kellenek a bélrendszer helyrehozatalához.
Egyébként víz, cukros tea.
És mivel írtad az emésztetlen széklet a tejallergia jele, mindenképp állj le a tejalapúval, mert súlyos baja lehet tőle. Amíg rendbe nem jön a széklete mindenképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!