Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, hogy ne idegesí...

Mit csináljak, hogy ne idegesítsenek a kismama "barátnőim"?

Figyelt kérdés

Amióta megvannak a babák, megváltozott a kapcsolatunk, pedig ők is első babásak. Mindegyik okos, és sokkal jobban tudja, hogy az én gyerekemnek már mit "kellene" csinálnia. Persze az övéké tökéletes, és nagyszerű, mindent előbb és jobban csinál, és ha az bőg egész nap, az normális... Tele van a hócipőm! Folyton idegesítem magam ezeken a dolgokon, nem tudom, hogy hogyan vehetném félvállról ezeket a megjegyzéseket. Nem akarok belemenni egy versengésbe, mert szegény babám látná kárát. Ti találkoztatok hasonló dologgal, hogyan kezelitek?

Szerencsére azért nem mindegyik ilyen, csak a többség!

2008. dec. 4. 19:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én találkoztam egy olyan lánnyal, de most nem igazán tartjuk a kapcsolatot. Bár előtte sem voltunk nagy barátnők, inkább csak ismerősök. De ha egy barátnőm, aki fontos számára viselkedne így, mindenképpen beszélnék vele négyszemközt. Döntsd el, mennyire fontosak ezek a lányok számodra? Ha nem annyira, építsd le őket. Ha fontosak, akkor mindenképpen megér egy őszinte beszélgetést!
2008. dec. 4. 20:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

szia,

ne is foglalkozz velük!

A te babád is tökéletes. Minden baba másként és más tempóban fejlődik.

Majd egyszer csak megfordul a kocka, és a te babád, fog hamarabb járni, szavakat mondani, mondatokat alkotni.

Dicsérd meg a másik babát és próbálj velük örülni, hogy milyen ügyesek.

Gondolom ők is örülnek, ha a te babád fedez fel valami újdonságot.

2008. dec. 4. 20:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a barátnőmmel együtt szültem, de azóta csak 1*beszéltünk telefonon, pont az ilyen esetek miatt. Én nem fogom magamat idegesíteni azon, hogy az én fiam miért nem csinálja azt, amit az övé. Meg kell, hogy mondjam, nem is hiányzik.

3 hós kisfiú anyuja

2008. dec. 4. 21:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Ilyen anyukák mindíg voltak és mindíg is lesznek.Könnyű mondani,hogy ne foglalkozz velük úgyis mindíg belebotlasz egy másikba.Én sem szivesen barátkozom az ilyen hencegős anyukákkal,mégis mindíg belebotlom egy másikba,halálra tudom idegesíteni magam.A kedvencem az amikor azzal hencegnek,hogy az övéknek már 2 foga van a tiédnek meg csak egy.Hát nem fogják fel,hogy ez nem előny mert nem fog a tiéd sem fogatlan felnőtt lenni?Készülj fel rá,hogy ez nem fog változni amikor a Te kicsikéd nagyobb lesz sem.Ugyan ezzel fogsz szembesülni az oviban és az iskolában is.A kérdésedből itélve te egy reálisan gondolkodó ember vagy,és hát sokat nem tehetsz csak nyeld le ezeket a megjegyzéseket.Mert ha meglátják,hogy Neked nem tetszik akkor vagy azt mondják írígy vagy,vagy azt hogy lenézed Őket!Sok sikert kívánok!!
2008. dec. 5. 05:41
 5/9 anonim ***** válasza:
Van egy ilyen "barátnőm", az ő fia 1 évvel idősebb a lányomnál. Sokat jártunk hozzájuk, amikor megszületett a kisfia is heti rendszerességgel találkoztunk, tudtam mit mikor kezdett el csinálni, együtt örültünk, hogy milyen ügyes a babája. Aztán, amikor a lányom születése után mint büszke anya meséltem neki, hogy képzeld, már ezt és ezt tudja, az volt a válasza, hogy a Robi ezt ilyen idősen már régen csinálta..., pedig tudom hogy nem, de ráhagytam, minek vitatkozzam vele, pedig nagyon rosszul esett. Én tudtam örülni az ő babája "sikereinek", akkor joggal várhattam volna el az ő elismerését, örömét is, ami nem abban nyilvánul meg, hogy megváltoztatja a tényeket, mintha emlékezet kiesésben szenvednék. Mindegy, ez nem verseny, de azért annyi jól esett volna, hogy "milyen ügyes babád van". Kölcsönösen leépítettük egymást és így sokkal jobb, nincs szükségem a felesleges stresszre.
2008. dec. 5. 07:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én esetem se jobb.

Két kismama is van a szomszédan,vagyis az egyik màr megszült.

Szoval ök is mindig tanàcsokat osztogatnak.

Az egyik hol mindig azt mondja hogy tul kicsi a pocakom,a màsik meg mindig irigyen kérdez hàny kilot szedtem fel eddig,mivel ö 30-at!!!!!

Nem tetszik nekik hogy nem vagyok hànyos,ez nem jo jel szerintük.

Söt egy nap mert fél napig nem éreztem a babàmat,olyan csunyàn ràm ijesztett az egyik,hogy sirogörcsöt kaptam,pedig egy tapasztalt kismama jol tudja hogy a babàt nem minden pecben kell érezni,csak mindennap.

Meg sorolhatnàm,de tudod mit?

Nem érdekelnek.

Én ugyanugy megadok majd a babàmnak mindent ahogy elterveztem,és ha valaki leszolna valami miatt,akkor én csak annyit lökök oda,hogyha gyereket akar nevelni,akkor csinàljon mégegyet magànak.

2008. dec. 5. 09:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ lányok! Azért egy kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül! Jó babázást mindenkinek!
2008. dec. 5. 09:42
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez van. Egy csomó kismama van itt a környéken és az egyiknek a lánya tökéletes gyerek, mert soha nem sír, soha nem nyöszög, mindíg jó kislány, gyönyörű szép és okos stb. Vagyis mindíg ezt érezteti velünk. Az enyém meg folyton sír, nyöszög sehogy sem jó neki semmi. Én már utáltam kimenni a házból, mert folyton jöött nekem, hogy szegény biztos fáj valamilye, biztos éhes, biztos szomjas, vagy biztos csak téged akar. ( Mintha nem foglalkoznék vele eleget) Szóval egy idő után meguntam és már em érdekel. Biztos maj az ő lányának kis lesz olyan időszaka amikor nem fog bírni vele.

Kitartás. Neked a e babád a legszeebb, a legjobb és legédesebb bébi!

6 hós baba anyukája

2008. dec. 5. 11:44
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ezek a csajok nem is igazi barátnők. mi a barátnőimmel inkább támogatjuk, szeretjük egymás gyerekét és egymásnak sírjuk el a dolgainkat. Persze vannak tanácsok is, de általában akkor ha kérdezünk. Próbálj olyanokkal barátkozni akik szeretettel viszonyulnak hozzátok és nem játsszák a nagyokost... vagy szólj nekik be :P ez csúnya dolog, de ne hagyd magad....
2008. dec. 5. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!