Nagyon keveset eszik a 8 és fél hónapos kisfiam. Mivel tudnám fokozni az étvágyát?
Figyelt kérdés
Már hetek óta nem hízik. Igaz, nem is fogy, de ez akkor sem normális. Nem beteg, nem jön a foga. Anyatejet csak este és éjszaka eszik. Mit adhatnék neki, ami növeli az étvágyát?2010. aug. 19. 21:35
1/7 anonim válasza:
Bocs, hogy először visszakérdezek, de miket eszik már a tejcin kívül?
2/7 anonim válasza:
Mekkora a súlya? Ha nem fogy, nem gond, sokat lemozognak már ennyi idősen.
3/7 anonim válasza:
Nem lehet, hogy vashiányos? Nem fáradtabb, levertebb? VAgy a meleg miatt nem eszik? Amúgy meg béres cseppel tudod javítani az étvágyát. Napi kétszer 3 csepp.
4/7 anonim válasza:
Nálunk is voltak/vannak a kajálásban hullámvölgyek. Egy ideig este benyom 260-280 tápit, majd mostanság örültem, ha 150-et bele tudtam diktálni. Attól, hogy nem látod a fogát, még lehet az a ludas...
Egyébként kisfiam pl. már lassan négy hónapja nem hízott egy dekát sem, csak nyúlt és hosszúpuska lett.
5/7 A kérdező kommentje:
Már mindent eszik, amit egy ekkora babának lehet. De mindenből csak keveset. Például egy egész üveg bébiételt még soha nem evett meg ebédre, de van, hogy egy felet sem. Eleve nagyon válogatós, inkább én főzök neki, azt szívesebben megeszi, de abból is max. 100 ml-t. Mindig adok evés után tápszert, abból maxumum 100 ml-t iszik, de inkább kevesebbet, 30-40 ml-t. Még este sem eszik többet. Ma este pl. 3 kortyot ivott, és rögtön kérte a cicit, de abban meg már sajnos nagyon kevés a tejcsi.
2010. aug. 19. 22:04
6/7 A kérdező kommentje:
Ja, 8300 gramm körül van a súlya, és kb. 75 cm hosszú. Kedden megyünk orvoshoz, ő majd leméri és persze kikérem a véleményét.
2010. aug. 19. 22:06
7/7 anonim válasza:
Én is vashiányra tippelnék! Egy próbát megér! vidd el a háziorvoshoz! Írni fog ki neki megfelelő vasat! Akkor aztán enni fog mint a gép!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!