Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek hogy telik a napi...

Kinek hogy telik a napi rutinja egy babánál?

Figyelt kérdés
2021. márc. 23. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Reggel 6-kor kel, aztán 6.30 körül megreggelizik (tápszer), majd felöltöztetem. Ezután a nappaliban játszik, kúszik (7,5 hónapos). Közben én felöltözöm, rendet rakok, megfőzök neki (hozzátáplálunk 5 hós korától). Változó, hogy mikor, de alszik egyet délelőtt, látom rajta, mikor fárad el. Ez lehet 30 perc, de 60 perc is. Ébredése után ismét a nappaliban játszik, ha már nincs dolgom, én is foglalkozom vele, mesélek neki. Tízórai mindig 10.00-kor van, valamilyen gyümölcspüré.

12.00 és 14.00 közt ismét alszik egyet, ezúttal minimum egy órát. Változó, mikor, látni rajta, mikor kell letenni. Ebédelni 13.00-kor, vagy legkésőbb 14.00-kor szokott, az alvásától függően. Ezután ismét játék következik, majd körülbelül egy órás babakocsis séta. Uzsonna 17.00-kor. Utána akkor alszik még, ha babakocsiban nem tudott. Este inkább apával játszanak. Fürdés mindig 19.30-kor, majd vacsora, és alvás. Éjjel vagy nem ébred, vagy 1-3 ébredése van, változó. Éjszaka nem eszik, csak a cumit kell visszaadni neki.

Így élünk mi most :). Alapvetően mindent meg lehet mellette csinálni. Csak sokszor darabokban. Meg az a fárasztó, hogy bármit csinálok, sokszor be kell futni hozzá, mert egyre többet mozog. Illetve, ha nem tud elaludni, de álmos, akkor cirkusz van, és az nehezebb menet :).

2021. márc. 23. 18:40
 2/5 anonim ***** válasza:

10 hónapos

5:30-6:30 között kel, nem igényel tejet, felöltözünk, lemegyünk a nappaliba.

Elkészítem a reggelinket, vagy szendvics katonákat, vagy babacsintát, vagy tasakos reggeli rizspépet eszik, elpakolok magunk után, játék, kávé.

9-9:30 körül délelőtti alvás, tápszerrel koronázva, alszik minden egyes alkalommal 10:44-ig mintha belső órája lenne... kivéve pénteken mert akkor jön a kukás autó kb 10:30-kor.

12-kor ebéd. Általában püré, pl csirkés rizses vagy hasonló, nekem egy szendvics, együtt eszünk.

13-14:30 között séta, ha esik vagy betegek vagyunk, akkor rövidebb séta, vagy benti játék.

14:30-15 között tápszerrel délutáni alvás, kb 16-16:15-ig.

17-17:30 között vacsi, falatkákkal, gyümölcspürével.

Játék.

19:15-kor felmegyünk az emeletre, fürdés, tápszer, ringatás.

20:00 alvás.

Éjjel kétszer kel kb éjfél és 4 körül.

2021. márc. 23. 18:51
 3/5 anonim ***** válasza:
70%

4 hónapos és 4 éves napirendje :)

7:00-Ébredés. A nagylányomnak most a vírus miatt nincs ovi, így van hogy ő később kell, de a kisfiam kb ekkortájt mindig. Amikor felkelt a nagylányom is, akkor vele megyek a mosdóba. Fésülködés, fogmosás stb. Ameddig ezeket csinálja én berakok egy mosást, vagy kiteregetek vagy amit épp csinálni kell. Utána jön a nagylányom felöltözése.

7:15-Baba előkészítése. Átöltözés, peluscsere.

7:30- Közös reggeli. Baba szopizik, közben én is eszek a kislányommal és a férjemmel. Utána konyha rendberakása. Ameddig a konyhát megcsinálom a kisfiam és a lányom együtt játszanak. A kicsi most azt a korszakát éli, hogy nem lehet egyedül hagyni. Ha nincs itthon a lányom akkor viszont muszáj vagyok mondjuk wc-re menni vagy ilyesmi, úgyhogy olyankor hangosan beszélek hozzá hogy halljon a másik szobából is.

8:00-9:30: Játék. Ilyenkor én csinálom a házimunkát, de 2 feladat között bemegyek én is és leülök játszani velük. Amit minden nap meg szoktam csinálni az az ágyazás, szellőztetés, elpakolás, porszívózás, ruhák összeszedése ilyesmi.

9:30- Tízórai. Ez megint közös étkezés. Ugye a kisfiam még szopizik, de akkor is fontosnak tartom, hogy együtt együnk, én is és a kislányom is.

9:45-11:45- Alvás. Nyilván ez nem mindig van így kicentizve, ahogy a többi dolog sem a napirendben, csak ez egy kb érték. Nagyjából ilyenkorra lesz nyűgös a kisfiam, kicsit még próbálom fenn tartani, kezembe veszem, addig is csinálom a házimunkát. De utána már leteszem aludni. Míg alszik a kisfiam a kislányommal szoktunk közösen mesét nézni. Közben válaszolok emailekre, üzenetekre. Ha vége a mesének de a baba még alszik akkor addig elkezdem az ebédet a kislányom segítségével és vasalok.

11:45-Ébredés. Ilyenkor peluscsere, egy kis játék. Közben befejezem az ebédet.

12:05-Ebéd. Még mindig hármasban, hétvégén apával együtt.

13:00-14:30-Udvar. Nagyon sok udvari játékunk van, szóval próbálok velük minél többet kint lenni.

14:45- Uzsonna. Azért szoktam már most megetetni megint a kicsit, mivel ha nem teszem akkor hamarabb felkel a délutáni szundiból és éhes lesz.

15:00-17:00-Alvás. Ilyenkor néha alszik még vele a nagylányom is. Nagyon bezavart ez most, hogy nincs ovi és itthon nem mindig igényli az alvást. Ezt igazából rábízom, ha álmos aludhat, ha nem akkor nem erőltetem.

16:00-Apa hazaér a munkából, ilyenkor ebédel és beszélgetünk.

17:15-18:00-Kinti levegőzés. Most már apa is csatlakozik hozzánk. Ha van ovi akkor gyalog elmegyünk a nagylányomért és boltba, meg ahová kell.

18:00-18:40- Közös családi idő. Ilyenkor apa is bekapcsolódik a játékba és együtt mesét olvasunk vagy mondókázunk. Nyilván nehéz olyan programot találni, ami egy 4 évest és egy 4 hónapost is leköt. Ilyenkor nem tévézünk, nem telefonozunk hanem egymásra figyelünk.

19:00-Vacsora. Szintén négyesben.

19:30-Fürdés és baba altatása, ezt apa végzi általában.

19:45- Nagylány fürdetése, neki meseolvasás és esti tej vagy kakaó.

20:00-Alszik minden gyerek, ezután apa és anya idő :)

Kb ennyi, de ezek nem ilyen kőbe vésett szabályok, csak mostanában nagyjából így mennek a dolgok :)

2021. márc. 23. 19:33
 4/5 anonim ***** válasza:

9,5 hónapos.

Mostanában 5kor kel.🙈 Fél 6-ig probálom visszasimizni, stb, velünk fetreng kicsit, nem alszik...

Peluscsere, tápszer, közben kávézok. Utána kicsit játszik. En reggelizek, de mostmár neki is adogatnom kell közben a falatkákat. Hogy ilyen korán kel 8-9 között alszik általában. Utána tízórai, ami tejpép. Játék, ha apja itthon van, ő vigyáz ra. En főzök, neki is. Nem eszi az üvegeseket. Dél körül ebéd, aztán altatom. Mostanában min.1 órát alszik, van mikor többet, van mikor csak 30 percet.. felkel megint eszik picit az ebedjéből. Jaték, majd gyümi. Fél 5-5 körül uzsi, vajas sajtos kenyér, babacsinta, stb. 3/4 7 körül kezdünk fürdetni, tápszer, alvás reggel 5ig, neha felsír, akkir eleg csak simizni kicsit. Beindult a mozgasfejlődés rendesen, lehet holnap már egész mas lesz, meg ez is csak általánosságban van így.

2021. márc. 23. 20:58
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2021. márc. 23. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!