Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sajnos ekcémával küszködöm,ami...

Sajnos ekcémával küszködöm,ami terhesség alatt eltűnt,de most újra kijött. Mennyi az esélye, hogy a babám örökli?

Figyelt kérdés
Én apámtól örököltem.
2008. dec. 4. 16:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia, nálam ugyanez volt a helyzet: terhesség alatt elmúlt, szülés után duplán előjött!! Az orvosom szerint sajnos a babának nagy esélye van arra, hogy örökölje.. Én eddig még csak azt vettem észre, hogy kicsit szárazabb a bőre. Talán az segít, ha minél tovább gyógyszertári, illatanyag nélküli termékeket használunk. Remélem, nem kapja el a te babád sem!
2008. dec. 4. 17:50
 2/5 anonim ***** válasza:
ja és még eszembe jutott, hogy ha szoptatsz, akkor nem tanácsos tejet inni, mert az is elősegítheti nála, hogy kialakuljon!
2008. dec. 4. 18:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia. Én is ekcémás vagyok/extrém száraz bőr/, nekem a dokim azt mondta, hogy eddig akik szültek nála és ekcémásak voltak a babáknál nem jelentkezett ez a betegség. Reménykedem, hogy az enyémnél sem lessz ezzel gondom. Nem biztos, hogy a gyermekeink is öröklik. Szoritok, hogy neked sem és nekem sem legyen gondunk ezzel a betegséggel, mert ez csak egy gond az ember életében.
2008. dec. 4. 19:31
 4/5 A kérdező kommentje:
Csak reménykedem.Igen,ha én tejet iszom-többet mint amit a kávéba rakok-akkor rajtam is jobban kijönnek.Nálam kb 13-14 évesen alakult ki,sajnos.A babónak is az arcán látszik hogy száraz a bőre,most megpróbáljuk a naturland körömvirágkrém babaáknak,ha az nem válik be akkor a babe omega.Ezekről olvastam a neten.
2008. dec. 5. 10:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Én gyerekkorom óta kínlódom ezzel, van amikor semmi, van amikor nagyon rossz. Most a fűtésszezon hozta ki, állandóan párologtatni kell, mert reggel úgy ébredek hogy ég az arcom. A szülés után csak a kimerültség miatt lett rosszabb az állapotom, egyértelműen az immunrendszer gyengülése miatt. Próbálkozhatsz vitaminokkal, sok pihenéssel (ja igen, ez viccnek hangzik, de tényleg kell a pihenés is - majd úgy 10 hónapos kora körül az is eljön :-)).

Amúgy a kérdésre válaszolva :-) - egyáltalán nem törvényszerű, hogy kijön a gyereknél is! Mindig függ az apuka hajlamától is. Nekem elmondták annak idején mennyi %valószínűség ha 1 szülő allergiás meg ha mindkettő. Nálunk az apja tök egészséges szerencsére, és úgy látom a pici az ő bőrét örökölte. Ettől függetlenül a családi érintettség nagyobb óvatosságot igényel, mindent csak a lehető legkésőbb vezess be neki - értem itt hogy maximum HA-s tápszer, amíg lehet anyatej, tejet 1 éves koráig semmiképp de utána is jobb a biotej, vagy a piacon vásárolt "valódi" tej, sajtot-túrót stb. szintén csak 1 éves kora után, allergizáló gyümölcsök mint az eper, a cseresznye, őszibarack óvatosan, a broyler csirke is nagyon szar, ha lehet inkább pulykát adj neki, vagy néha lehet kapni bio csirkehúst a boltban, abból, vagy háztájit, ilyesmire gondolok!

Ha amit lehet megteszel, akkor nyugodtabb leszel, persze kérdés te mikre vagy allergiás, azokat az anyatej miatt fokozottan érdemes kerülni. Neked sem jó, ha a baba mellett duplán küszködhetsz a saját bajoddal is (legalábbis én nagyon utálom!) Remélem segítettem vmit.

2008. dec. 5. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!