29-hetes terhes vagyok és székrekedéssel küszködöm. Ötleteket várnék, hogy mit lehet ilyenkor tenni. Ami az eszembe jutott és terhesség alat lehet is szinte mindent kiprobálltam. Szóval mit is egyek vagy tegyek?
Szia!
NEkem is volt ilyen problémám, próbálj meg minél több rostos gyümölcsöt, vagy gyümölcslevet enni-inni, ha ez sem segít, a tamarine lekvár tuti hatni fog, és azt lehet terhesség alatt is enni.
5,5 hós kislány anyukája
Mindenkinek másképp reagál a szervezete, így nehéz pont a számodra megfelelő dolgot mondani. Igazából azt kellene tudni hogy a terhesség előtt mik voltak azok a gyümölcsök illetve ételek amitől megindult a bélmozgásod. Gondolok pl nálam ilyen volt a kukorica, mák, brokkoli, csípős leves és mostanság a kiwi, de az úgy meghajt hogy kétnaponta végre van valami :) Hozzáteszem hetente egyszer kétszer sikerült csak bármi is.
És mindezek mellé sok-sok víz min. 1,5 liter anélkül nehéz. 35 hetes kismama :)
Szia, nekem a minden napi nagy saláta adag segít. Csíráztatott magokat keverek reszelt sárgarépához, kockára vágott almához, esetleg uborka ( meg amilyen zöldséget szeretsz retek, saláta, hagyma stb...) és magok (tökmag, szotyi) és pici oliva olaj.Én is nagyon szenvedtem az első három hónap után de nem akartam semmi hashajtót vagy ilyesmit szedni. Persze a sok víz is fontos. Ha egy nap kihagyom a salátát másnap már gond van....:)) Remélem tudtam segíteni, bár ez tényleg mindenkinél más-és más. Próbáld ki ártani biztos nem árt:)
Jó étvágyat!
24 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!