Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam 3,5 hónapos. Anyatejet...

Kisfiam 3,5 hónapos. Anyatejet, és tápszert is kap. Mikortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
2010. aug. 19. 13:22
 1/9 anonim ***** válasza:
33%
Tápszeres babákat általában 4 hónapos kortól lehet hozzátáplálni, az anyatejet még add neki ameddig van.
2010. aug. 19. 13:26
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
A védőnő mondja meg,hogy kinél mikor kell elkezdeni.Ez egyén függő is.Az én fiam csak anyatejes volt mégis 4 hónaposan el kellett kezdeni a hozzátáplást,mert már hetente csak 1x volt széklete.Pedig tejem volt bőven.
2010. aug. 19. 13:30
 3/9 anonim ***** válasza:
Kisfiam is szopizott+tapszerrel kellett neki potolni. En 5 es fel honapos koraban kezdtem el a hozzataplalast. Nekem azt mondtak, hogy akkor kell elkezdeni, ha mar tul gyakran ker enni, ha kibirja az etkezesek kozott a 3 orat akkor nem kell 4 honaposan elkezdeni mert eleg meg neki az anyatej meg a tapszer. Igy en vartam vele.
2010. aug. 19. 13:53
 4/9 anonim ***** válasza:
48%

Igazán a te döntésed. Ha anyatejes lenne tisztán, a 6 hónapig való szoptatás lenne a legjobb számára. sőt! még a tápszeres babáknak is az a legjobb! hiába hirdetik sokan, hogy a tápszeres babák érettebbek... hát, ez nem igazán igaz. Inkább azokat a jeleket figyeld, amik mutatják, hogy a baba már megért a hozzátáplálás elkezdéséhez:

" Milyen jelei vannak, hogy a kisbaba megérett az anyatejen kívül más táplálék befogadására is?

* elmúlt a baba 6 hónapos

* stabilan tud ülni

* a szájába bevitt étel befelé megy, lenyeli, nem tolja ki a nyelvével

* váratlanul gyakrabban szeretne szopizni, mint akinek sosem elég, és ez nem rendeződik gyakoribb szoptatással pár nap alatt, mint egy növekedési ugrásnál

* stagnál a gyarapodása

* van foga, képes rágni

* képes a kezével megfogni és a szájába tenni az ételt." ha ezek közül legalább 4-et felfedezel a babádon, lassan el lehet kezdeni.

2010. aug. 19. 13:55
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
stabilan tud ülni!!!mekkora hülyeség!
2010. aug. 19. 14:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Az én babám ugyan csak tápszeres volt, de én azért kezdtem el 4 hósan hozzátáplálni, mert 2 óránként követelte a tápszert. Így most még a 3,5-4 órát is kibírja.
2010. aug. 19. 14:22
 7/9 A kérdező kommentje:
Tejem nagyon kevés van,így csak estére adom neki.Tápszert kap napközbe,2-3 óránként.És mivel lehet elkezdeni?
2010. aug. 19. 16:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Almával szoktuk kezdeni (kifacsarod az alma levét és adsz neki pár kiskanállal). Ha bírja és ízlik neki, utána jöhet az almapüré. Aztán a répa, krumpli, őszibarack.
2010. aug. 19. 18:31
 9/9 anonim ***** válasza:
49%
Én az első héten minden reggel leturmixoltam neki 1 öszibarackot.A második héten almát turmixoltam.Most a harmadik héten vagyunk a ketőt keverem.Megpróbáltam neki csak villával összetőrni,de attól még fuldoklik.(4,5hós)Következő a répa lesz nálunk.
2010. aug. 19. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!