4 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást? Ki kezdte és
hogyan?
Figyelt kérdés
2011. máj. 15. 17:07
1/8 anonim válasza:
Nem tudom, én nem kezdeném olyan korán. Az én gyerekeim tápszeresek voltak, de 5 és fél hós korukban kezdtem velük kóstoltatni az őszibarackot, majd belekevertem sinlacba. Ezzel a délutáni tápszert váltottuk ki. 6 hós koruk után váltottam ki az ebédet főzelékre.
Orvosunk is így ajánlotta. Pont jó volt. 4 hónaposan nem tudom, de szerintem nem minden baba emésztése érett a szilárd kajcsira.
Az ebéddel kezdtem.Először krumplit,majd krumpli alapon a répát,céklát,sütőtököt,paradicsomat,salátát.
2011. máj. 15. 17:17
3/8 anonim válasza:
Én kb 4-5 hónaposan kezdtem, már nem emlékszem pontosan!Először az ebédet váltottam ki kissé főtt almaturmixal!Aztán fokozatosan bővítettem a palettát!
Alma-krumpli
Krumpli-sütőtök
alma-banán
répa-krumpli
Nem kell minden nap mást adnod!Hetente változtattam az ízeken, mert idő kellett míg egyet-egyet megszokott!
2011. máj. 15. 17:28
4/8 anonim válasza:
Én 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást,mert egy fertőzés miatt 5 napig antibiotikumot kellett szednem,és amíg szedtem nem volt szabad szoptatnom a babát.Egyik tápszert sem fogadta el,pedig tudtam,hogy már nagyon éhes.Egyszerűen nem tudtam mit tegyek,és ahogy ringattam a karomban egyszer csak mellém ült a párom egy tányér tejfölös tésztával.Elkezdte enni,a picinek meg rátapadt a szeme a tányérra.Tudom,tejföl,meg tészta,biztos sokan kiakadnak ezen,de engem már csak az érdekelt,hogy ne legyen éhes!Szóval valahogy így kezdtük.Másnap már lereszeltem almát,de csak a levével ismerkedett.Ez eltartott egy hétig kb.,aztán narancslét is kevertem bele.Cukrot minden esetben adtam hozzá,hisz nekem sem ízlene semmi ami savanyú!3. héten már belekerült néha egy-egy szilárdabb darabka is.A 4. héten pedig már jött a húsleves botmixer-rel pürésítve.Semmit sem csináltam másként,mindent pont úgy főztem ahogy mi szoktuk enni.Még a tésztát is belepürésítettem.Innentől kezdve meg már jöhettek a főzelékek (felfújósak passzírozva),legtöbbször husival.Ambrus holnap lesz 8 hónapos és őszintén mondom neked,szinte mindent megeszik a milánói makarónitól kezdve a joghurtig :)Egy trükköm volt igazán : mindig együtt ettem vele ! Remélem tudtam segíteni valamit :)
2011. máj. 15. 17:42
5/8 anonim válasza:
En is 4 hosan kezdtem almával, utána jött körte, utána3-4 naponként jöttek az ujdonságok mint a krumpli, répa,stb. Azt mondják minden uj dolgot egy hétig vezessünk be, nekem ez 6 honapos kora környékén soknak tünt, igy kicsit gyorsabbak voltunk, pár dologgal.( Mamám mesélte, hogy régen már 3 hos kortol etették a babákat, méghozzá házi kosztal ami épp a felnötteknek is volt.) Sose merném megtenni, de ezt a történetet hallva, mindenféle nagyobb aggodalom nélkül kezdtem 4 hosan a kimélö hozzátáplálást. ;) Az orvosunk sem volt ellene.
2011. máj. 15. 20:29
6/8 anonim válasza:
Most lesz 3 hós a babám, de nagyszülők (70felett) állandóan erőltetik ezt a hozzátáplálás dolgot, hogy 3 hósan kezdjem már el, én meg nem akarom, csak anyatejes. Már félek egyedül hagyni őket a babával, mer tuti a szájába gyömöszkélnek valamit. Állandóan rágják a fülem, hogy itassam vízzel, kamilla teával, alma lével, adjak neki kekszes almát, nem értik meg hogy csak szoptatom. Értem én hogy anno úgy volt és valóban felnőttek a szüleim, de miért szoktassam le a ciciről, amikor van bőven tejem és a baba is jól fejlődik?!
2011. máj. 16. 15:32
7/8 anonim válasza:
Nagyszüleidnek nyugodtan mondd meg,hogy az ő idejükben azért kellett olyan gyorsan elkezdeni a hozzátáplálást,mert csak 6 hónapot lehetett otthon a mama a babával.Ez ma már nem így van,úgyhogy nyugodjanak meg,van még több mint 2 éved arra,amire nekik anno csak pár hónapjuk volt :)
2011. máj. 18. 13:57
8/8 anonim válasza:
Utólsónak!
Nagymamám "paraszt" ember volt, mint a 7 testvére is, gazdálkodtak, nem jártak dolgozni! és a gyerekeket 2 éves korukig szoptatta, és emelett kezdték 3 hosan a hozzatáplálást, ugyanugy mint az öt körülvevö ismerösök egyaránt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!