Baj ha a 4 hónapos, csak anyatejes babámnál 6 hónapos koráig (remélem lesz addig tejci) nem akarom elkezdeni a hozzátáplálást?
Mindenki avval nyösztet, hogy csak egy kis répát adjak, vagy egy kis almát, krumplikát....
Ráadásul a teát, vizet is csak nagyon ritkán fogadja el, ezért is piszkálnak.
Dehogy baj. Ez lenne az optimális. Szerintem...
Én is 6 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást meg a folyadékpótlást, addig csak szopizott.
Most 20 hónapos és nagyon jó étvágyú, nem válogatós baba.
Ne foglalkozz velük! Azért mondják, mert "irigyek", hogy csak te tudod etetni a picit.
Anyukám mindig mondta, hogy ő is úgy szeretné már etetni, itatni, de amíg szopizik, addig hozzám van kötve, rám van utalva.
Ja, utána meg majd jön a mindennel meg akarják tömni korszak, pl. 8 hónaposan csoki, töltött káposzta, pacal stb...
Nem baj, mindenki igyekszik beleszólni más babák étkezsésébe és lefitymálni ha nem az általa ideologizált kort követi hozzátáplálásban.
Minden korszaknak megvannak a maga tankönyvi szabályai, egy időben a 4 hótól való hozzátáplálást írta minden szakkönyv, azelőtt a 2 hónapot, most a 6 hónap van porondon. Talán 1 év múlva meg 3 hónap lesz vagy 7.
A fontos hogy mindig úgy csináld ahogy TE jónal látod, nem szabad sem tankönyv-anyukának lenni, sem pedig engedni mindenki kibeszélésének, nyaggatásának!
Minden baba szervezete más, van amelyiknek a gyomra már 4 hósan kész rá de van amelyik 7 hósan is minden szirszarra allergiás meg pocakfájós, csak sajnos ezt egyik tankönyv sem említi. Csináld úgy ahogyan jónak érzed, az a fontos!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Eddig nem hagytam, hogy befolyásoljon a környezetem, hogy hogyan is neveljem a gyerekem, és hála Nektek, újból magabiztos vagyok :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!