Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért adnak az anyukák inkább...

Miért adnak az anyukák inkább kész (üveges) bébikaját a babáknak, ahelyett, hogy inkább maguk főznének a kicsiknek?

Figyelt kérdés
2008. dec. 4. 14:45
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
A következő a gondom az üveges bébikajákkal: olyan, mintha mi felnőttek azt mondanánk, hogy ma nincs időm főzni, ezért beugrok vmelyik gyorsétterembe, és ugye ott is garantálják a minőséget. Egyszer-egyszer oké. De minden nap! Nem beszélve arról, hogy az utóbbi hónapokban rengetek bionak mondott élelmiszer gyártója "bukott le". De mindenkinek a maga döntése, hogy mivel eteti a babáját, csak kíváncsi voltam. Köszi az eddigi véleményeket!
2008. dec. 4. 15:15
 12/25 anonim ***** válasza:
szerintem mindnek ugyanolyan íze van. A babám öklendezik tőle (egyedül a sima őszibarackosat és a borsópépet eszim meg, ezeket adom is neki, mert most nem tudom előállítani) Én kipróbáltam, időszűkére hivatkozva vettem pár üveggel, nem is csak egyféle gyártótól, de nem eszi meg az ilyen kutyulékokat, főleg amiben hús van. Én saját kezűleg főzök vagy készítek neki krumplit, paradicsomot, fehérrépát, salátát, cukkinit, sütőtököt, zellert, csirkemellet, almát, szilvahúst, szőlőhúst, gesztenyét, rizst, répát, keverek kajákba sajtot, túrót, natúr joghurtot. És nem tart semeddig egy ízletes, változatos kaja, délután szoktam negyed órát eltölteni az előkészítésével, fel a tűzre, és újabb 5 perc amíg összepépesítem. 2 adag, ez elég vacsira és másnap ebédre. A tízórai almareszelés vagy egyéb gyümicsinálás is 5 perc, délután előfordul, hogy tejpépet kap, de ezt én nem tudnám előállítani, plusz nagyon szereti és úgy vettem észre, laktatóbb a tejemnél már, így jobban kibírja vacsiig.
2008. dec. 4. 15:20
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Mert a mai világban az idő a legnagyobb kincs és ha mondjuk az üveges kajával heti szinten néhány órát megspórolsz azt mind a babád mellett töltheted játékkal. És belső infókból tudom, hogy a bébikajáknál a legszigorúbb az ellenőrzés a gyártóknál.

Szerintem semmi elítélendő nincs benne, persze azért nem érnek fel anyu főztjével, meg a nyers zöldséget-gyümölcsöt nem pótolja.

2008. dec. 4. 15:21
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tartom egyáltalán elítélendőnek. Én is adok üvegeset is és készítek is. Amiért az üvegesre "fanyalodok": biztos forrásból tudom, hogy nagyon gondosan odafigyelnek, mi kerül bele, ugyanez nem biztos, hogy elmondható a piacon vett zöldségről, gyümölcsről. Sokan főzik a zöldségeket, ami azért sem jó, mert a főzéssel a vitaminok nagy része távozik. Ha párolja valaki az más kérdés. Az én lányom a zöldségeket egyelőre kanállal nem eszi meg, csak higítva cumisüvegből. Namármost próbáljon az ember teljesen pépesre turmixolni pl. sütőtököt, nekem bevallom nem sikerült, pedig kínoztam a botmixert rendesen. Mégis maradtak benne szálak, amik pedig eltömítették a cumi nyílását, így kész katasztrófa volt mindkettőnknek, amíg sikerült legyűrni..... Egy másik ok, sokszor az ember tényleg időhiányba szenved, én egyelőre csak akkor tudok bármit csinálni, ha a lányom alszik. Valamint a hozzátáplálás elején még annyira kis mennyiségeket eszik, hogy nehéz azt elkészíteni. Főleg annak, akinek nincs mondjuk fagyasztószekrénye, csak egy kis fagyasztórész a hűtőjében és nem tudja vég nélkül tárolni. Szóval pár ok, amik miatt én is szívesen adok üveges bébikaját.
2008. dec. 4. 15:49
 15/25 A kérdező kommentje:
Csak segítségképpen írom, hogy a turmixgéppel nagyon jól lehet pépesíteni. Már 3-4ezerért tök jót lehet kapni. A botmixszerrel nekem sem sikerült igazán jóra.
2008. dec. 4. 16:06
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig főztem a fiamnak. Volt ugyan otthon tartalék, amit néha fel is használtunk, de általában főztem. Szerintem ez nem vesz el időt. Max annyit, hogy meg kell tisztítani a zöldséget. De utána bedobom a vízbe, rá a fedő, és megyek a dolgomra, közben rá-rá nézek, hogy mennyire puha már a cumó. Aztán a fölös levet leöntöm, mixer, és kész is van. Persze ez ilyenkor még forró, ezért nem akkor készítem, amikor már enne a gyerek, hanem előző este megcsinálom. Nem egy nagy dolog. Persze volt, hogy valami miatt nem volt időm főzni, akkor ott volt a szekrényben az üveges, de nem ez volt a rendszer. Meg akkor vettem még elő az üvegest, ha éppen úgy mentünk el valahová, hogy tudtam, ebédre sem leszünk otthon.

Nekem több szakember is azt mondta, azért nem jó túl sok üveges adni, pláne kizárólag azt, mert azoknak más az ízük. Nem rosszabb, nem jobb, csak más. És ha meg arra kerül a sor, hogy a gyerek rendes gyümölcsöt, főzeléket egyen, akkor ezzel gondok lehetnek.

Amúgy meg az üveges kaja drágább. Egy adag pl. sárgarépapüré 200-300 forint között van, két darab sárgarépa kb. 40 forint, hozzá egy kis szem krumpli (azt még sose vettem darabra, annak nem tudom mennyi az ára), oké, még az áram, de 100 forintnál nem több. Ha egyszerre többet is megcsinálsz, az még olcsóbb úgy.

2008. dec. 4. 17:36
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nem kapott húst én is főztem neki általában, néha a nem idénygyümölcsből vettem üvegeset. De aztán amikor már húsosat kellett neki ennie, egy idő után ráálltam az üvegesre főleg, mert mivel drága a hús, nem tudtam megvenni, meg hát ugye ha van én is ennék, ezért üvegeset evett, persze volt hogy én főztem neki, mikor hogy.

A lényeg, mégsem volt semmi baja a rendes kajára való átálláskor. Sőt!

2008. dec. 4. 20:04
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Én a ma 9 éves fiamnak, 1 éves koráig csak üveges bébiételt adtam (Ő ebből is szelektált, csak a hippeset fogadta el). Volt, hogy napi 2-3-at is megevett...

A lányom most 6 hónapos, Ő válogatós. Még alig eszik valamit tápszeren kívül...de neki is ugyan úgy megveszem.

Én is megbízom ezekben az ételekben, szerintem nem rosszabbak mint amit bionak eladnak a piacon...

Nekem van hiperszuper turmixgépem, hiperszuper botmixerem...nem hoz lázba a pepecselés. Mondom ezt úgy, hogy szoktam én is babakaját gyártani, van amelyiket megeszi a lányom van amelyiket nem. Üvegesből szintén...

Egyébként, szerintem össze nem hasonlítható az üveges babakaja a gyorséttermi művacakkal!

2008. dec. 4. 22:46
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Még mielőtt kiforgatnák a szavaimat-"nem hoz lázba a pepecselés" alatt nem lustaságot értettem, magunknak is mindennap főzök. De nem hinném, hogy én jobb alapanyagokból tudnék a lányomnak főzni.

Vehetem bárhol, mondhat bárki bármit a zöldségére, gyümölcsére ...és ezt mindenki értse ahogy akarja.

2008. dec. 4. 22:49
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Én a 8.válaszoló vagyok,és tökéletesen egyetértek veled!A megfogalmazásoddal sincs semmi gond,aki el akar ítélni minket ezért, akár hogyan fogalmazol is,elfog.Jó babázást.
2008. dec. 4. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!