Mennyit költöttél babára az első évben ha megvetted mindazt ami szukseges ?babaágytól kezdve -pelenkáig
Nem számoltam, a havi költségek változok voltak, anyatejes volt az első évben. Ami nekem fontos volt, a légzésfigyelő és a nem kötelező oltások, ezeken nem spóroltam, meg nyilván mindent megkapott, ami kellett. De nem is szórtam feleslegesen a pénzt, egyelőre jól bírják pl a pepco-s ruhák, meg egy egyszerűbb sport babakocsit nyúzunk. A cipő is fogyóeszköz, abból sem 15 ezrest veszek, de persze ujonnan kapja cipoboltbol.
Nem tudok számot mondani, mindenhol mások az igények. Én próbálok ésszerű maradni, de van, amin nem szabad és lehet spórolni. De szerintem én így is a keveset költők között vagyok.
Első gyerek bőven millió felett volt. Lehet megvolt a 2 is.
Oka: fejlesztésre szorult (államiba 13 hónapos korára kerültünk be várólistáról, addig nem várhattunk), meg speciális tápszerre, sok tápkiegészítőre.
Nem a babakocsi (80), légzésfigyelő (20), kiságy (10), pelenkázó (5), ruhák (20/méret) volt sok.... Cipőre is először 1,5 éves korában volt szüksége.
Második gyerek átlag 50 volt per hónap, az kb. ~600 az első évre.
Az első lányom születésekor (2007) nem álltunk túl jól anyagilag, viszont abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy a feleségem nővéreitől szinte minden létező szükséges dolgot megörököltünk a babakocsitól a kiságyon keresztül a ruhákig. Gyakorlatilag a pelenka volt a legnagyobb rendszeres kiadás.
Mára egész más a helyzetünk, valószínűleg jóval többet költenénk, de megnyugtatnám az emiatt aggódó gyermekáldás elé néző szülőket, hogy a gyereknevelés nem a felső tízezer kiváltsága, milliós befektetés nélkül is lelkiismeretfurdalás nélkül bele lehet vágni.
kb 800 ezer-1 millió forintra tenném. Mai napig vásárolok nekik használtan is ruhát, de újonnan is, mikor épp milyen üzletbe járok. Sajnos nekem nem volt senkim, akitől nagyobb mennyiségben megörököltem volna bármit is, mindent nekünk kellett beszerezni. A gyerekszobát teljesen fel kellett újítani, és szerettem volna, ha a bútorok passzolnak egymáshoz. Ugyanígy voltam a babakocsival és az autós üléssel és minden ilyesmivel, nekem ez fontos volt.
Mindettől függetlenül azt gondolom, hogy jóval olcsóbban is be lehet szerezni mindent. Használt ruha üzletekben gyönyörű babaruhák vannak potom összegekért, ahogyan a marketplacen in sok hasznos holmi. Mindenki annyit szán a gyermekére amennyit tud és szeretne.
Van aki ki hozza 100 ezerből és van aki 1 millióból sem tudja, és ha megteheti tegye is.
Egyikkel sincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!