Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek az első gyerekkel...

Akinek az első gyerekkel minden könnyű volt, hogy alakult a másodikkal?

Figyelt kérdés

Az első gyerekem álombaba. Szépen szopizott, sosem volt hasfájás, szájpenész, koszmó semmi extra. Jó alvó volt a kezdetektől fogva (már amennyire egy újszülött lehet jó alvó, de már 2 hetesen is aludt éjjel 4 órát egyhuzamban). Könnyen aludt a saját ágyában. Később könnyen ment a hozzátáplálás, jó evő lett. Nyitott, kedves, jólelkű gyerek lett. Könnyen szokott át a ciciről alvásról az önálló elalvásra és magától döntött így.

Gyorsan fejlődik, mindig előrébb tartott, mint a nagy könyv, sokszor jóval előrébb.

Egyszóval minden nagyon könnyű volt vele, egyelőre még mindig az.

Így elég hamar eldöntöttük, hogy jöhet a kistesó, aki most a pocakban van. Pár hete viszont nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot, hogy most majd biztos jól megszívom, és nincs olyan szerencsém, hogy még egy ilyen könnyű babát dobjon a gép. Tuti, kemény éjszakázások jönnek és küzdelem.

Szóval ezért érdekelnének tapasztalatok, hogy mennyivel lett nehezebben kezelhető a második gyermeketek?

2021. febr. 19. 09:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%

Hehe, mi is beetetős gyereket kaptunk elsőre. 3:)

A másodikkal se volt egészségügyi, vagy ellátási gond, csak iszonyatosan hisztis volt babakora óta.

Aztán jött a harmadik, aki meg mindig mindenben le volt maradva.

De persze lehet szerencséd. :)

2021. febr. 19. 09:34
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Elsővel extra könnyű volt, a 2.hisztisebb,akaratosabb, nehezebb eset de még ő se vészes.
2021. febr. 19. 09:41
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
A fiam is álombaba volt. Nyugodt, barátságos, magában is eljátszó, az éjszakát 8 hetes korától átalussza (már 9 éves lesz lassan). Most 5 hónapos múlt a kislányom, egyelőre ő is az. Annyi, hogy nem túl jó evő, lassan haladunk a hozzátâplálásban is, de semmi extra gond nincs ezzel sem. Az éjszakát 7 hetes kora óta átalussza, nyugodt, barátságos eljátszik magában is. A mozgásfejlődésse picit gyorsabb, de ő jóval vékonyabb, mint a fiam volt.
2021. febr. 19. 09:41
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én vagyok a másik véglet, a fiam kb ugyanaz, mint a te első gyereked, és most itt van a 8 hónapos húga, akivel talán még nála is könnyebb. Jó evő, jó alvó, elvan egyedül is ha dolgom van, szépen fejlődik, mosolygós, barátságos. Több gyerek nem lesz, mert még egyszer tényleg nem lehet ilyen mákunk. 😃 (Csak vicc...bár tényleg nem lesz több, de persze nem ez az oka.)
2021. febr. 19. 09:45
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fordítva van.

Az első többemberes 24/23' ölbebaba pokoli hasfájás, éretlen idegrendszer..

Második normál gyerek max tejfehérje allergia miatt hasfájás.

Harmadik álombaba. Az az igazi csendes eszik alszik. Hihetetlen hogy létezik gyerek hasfájás nélkül. 🤔😳

2021. febr. 19. 09:53
 6/15 anonim ***** válasza:
Egészségügyi gond volt, szívbeteg a második. Egyébként ugyanolyan higgadt, nyugodt baba volt, ugyanúgy korán átaludta az éjszakákat, ugyanúgy korán fogzott, stb.
2021. febr. 19. 10:50
 7/15 anonim ***** válasza:
Kolléganőmnek is az első a beetető gyerek. A második egy ördögfióka. 😁
2021. febr. 19. 11:09
 8/15 anonim ***** válasza:
78%

Első álomban,álomgyerek. Én is be voltam rezelve, hogy még egyszer biztos nem lesz mázlink. És...de lett, sőt, ha lehet még jobb baba.

Hiszem ,hogy nem csak szerencse kérdése, hanem a körúlményeknek és a szülők hozzáállásának is van ehhez köze.

2021. febr. 19. 13:00
 9/15 anonim ***** válasza:
69%
Ja, nyolcas, az első gyereknél még én is veregettem a vállamat, hogy milyen szuper kiegyensúlyozott gyereket nevelő kiegyensúlyozott szülők vagyunk. Frankón elhittem, hogy milyen durván jól csinálok mindent. :D :D :D
2021. febr. 19. 13:05
 10/15 anonim ***** válasza:

Első baba egy csoda. Evett,aludt egész nap. 1 hònapos korátòl este 9- reggel 8-ig aludt. Könnyen ment a hozzátáplálás, mindent elfogadott amit adtam neki(most 6 éves) és a mai napig mindent megeszik ,egyáltalán nem válogatòs. Második baba most 6 hetes. Brutális hasfájòs, kivagyok idegileg,testileg mindenhogyan a fáradtságtòl. Sokszor sírok vele mert nem tudok rajta segíteni(mindent kipròbáltunk már amit csak lehet). Napközben csak a kezemben van el , ha leteszem sír....

Nem lesz harmadik, nem kockáztatokxd

2021. febr. 19. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!