Igaz, hogy egy gyerekkel egyre nehezebb minden?
29 Nem TE? Az én fiam is az. Elég nehéz vele sokszor. Makacs, nagyon tud hisztizni, extra figyelemigényes, DE nagyon nagyon értelmes. Sokszor csak néznek, hogy milyen okos már másfél évesen. 2 anyuka kinevetett mikor mondtam ősszel, hogy remélem nyáron már tudunk ügyesen sétálni. Jaj nehogy azt higyem. Még a 2 evéssel se lehet. Jelentem nagyon ügyesen sétál. Ha kell fogja a kezem, nem szaladgál össze vissza.
Szóval igen sokszor nehéz vele, de úgy látom megéri a sok energia amit kivesz belőlem. 😊
29-es vagyok.
Igen, már pici babaként is nagyon nehéz volt vele. Elképesztően sokat sírt, és 2 perc volt a maximum amíg el tudott nézelődni egyedül utána üvöltve várt vissza.
#31! Bizony a fiam TE. De úgy gondolom csak mérsékelten. Mert pl nem bír egyedül játszani, állandóan szórakoztatni kell. Közben meg ha kimegyünk a kapun akkor ő is gond nélkül fogja a kezem és sétálunk (legalábbis egyelőre). Idegen helyen, orvosnál, cipő vásárláskor nagyon együttműködő és türelmes.
De itthon nagyon nehéz vele az élet. Nyilván az egyre mélyülő dackorszak sincs most a segítségemre... 😅 de ez is elmúlik mint a hasfájós időszak.
A fő kérdésre visszatérve nem értem miért jó valakinek ha el akarja ültetni valakiben az aggodalmat. Nálam ez fordítva megy, pl van egy nagyon közeli barátnőm aki néha azon aggódik, hogy olyan nehéz eset lesz a gyereke mint az enyém (neki még nincs gyereke), és mindig mondom neki, hogy erre pici az esély. A legtöbb baba nem ilyen. Ő egy véglet a skálán, de a babák nagy része abszolút nem ilyen.
Én pont hogy biztatni szeretek másokat, és nem a kedvüket szegni. Nagyon szűk körben szoktam csak panaszkodni arról, hogy milyen nehéznek élem meg sokszor a mindennapoat.
Szerintem ez hozzáállás kérdése. Ha úgy nézed,hogy pl mikor elkezdt járni,hogy a jót nézed benne akkor csak könnyebb. Mivel nem kell mindig mellette lenni az ágynál,hogy le ne másszon,nem kell mindig ölben fogni. Ha a rosszat látod akkor nehezebb. Pl mindig kell utána járkálni,mert meg sem áll. Szegény élvezi azt amit felfedez és így fejleszti magát.
Nézd mindig a pozítiv oldalát és ne figyelj mások megjegyzéseire. Így lesz a legkönnyebb neked,még akkor is ha legrosszabb a helyzet.(remélem érted mit is akarok mondani)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!