Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha 3 gyereket szülök, röghözkö...

Ha 3 gyereket szülök, röghözkötötté válok a házasság szempontjából?

Figyelt kérdés
Nagyon sok anyát látok a környezetemben,aki már régen elvált volna az idióta férjétől,ha nem lenne 3 gyerekük.Nem tudná őket egyedül eltartani,így inkább csendben tűr és szenved.Én is szeretnék harmadik babát,de félek ettől h nehogy így járjak.Több gyereket csak biztos házassággal érdemes bevállalni?Mi a véleményetek erről?
2010. aug. 18. 14:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

szia! Én elsősorban az utolsó kommentedre reagálnék, a többiben egyetértek azzal, hogy :1. szerelemből kell házasodni, nem azért, mert csak „jól kijövünk egymással”; 2. a gyermekvállalás előtt kell várni pár évet, hogy lássuk, valóban stabil-e ez a kapcsolat. 3. Csak akkor kell gyermeket vállalni, ha biztosan érzed magad a kapcsolatban (én házasság nélkül, csak párkapcsolatba sem vállaltam volna gyereket, utólag nem is bántam meg. Volt olyan veszekedésünk, hogy ha nem lettünk volna házasok, szétmentünk volna, mivel azonban volt „papírunk”, inkább erőt vettünk magunkon. Azóta kibékültünk, imádjuk egymást. Házasság nélkül már rég nem lennénk együtt)

A házasfelek valóban megváltozhatnak, de az is igaz, hogy kutyából nem lesz szalonna. Nem a saját, hanem anyósomék példáját írom le úgy, ahogy a párom látta évekig, míg velük élt. Fogadásból házasodtak, anyósomnak nagyon gyerek kellett, mindegy, kitől, apósom már tizenévesen is ivott és csajozott. Sosem szerették egymást. Apósom részeges lett, mikor ivott, és büdösen, koszosan lefeküdt, persze, hogy anyósom nem akart mellé feküdni, így persze, hogy apósom más nő után nézett. Anyósom is és a saját szülei is apósomat hülyének nézték, bármit mondott vagy tenni akart, le lett szólva, persze, hogy inni menekült, csak azért, hogy ne legyen otthon. Dióhéjban ennyi. Utálom apósomat, azért mert léha, részeges, nagyzolós, soha nem változik meg, én ezt most látom, nem tudom, anyósom miben bízik még 30 év után is! Nagyon szeretem anyósomat, de tudom, hogy azért, mert apósomból az lett, ami, ő is sokban közrejátszott (pl. mi romániaiak vagyunk, apósom a 90-es években át akart települni Magyarba, anyósom azt mondta, hogy ő aztán nem megy, persze, hogy nem értették meg egymást). Egy szó mint száz, abban, hogy egy férfi inni, nőzni, játékgépezni kezd, a nőnek is nagy szerepe van: ellustul, szülés után nem ad magára, anyakoca lesz (elnézést a kifejezését), nem akar szexelni, féltékenykedik, mert a férfi minden reggel szépen felöltözve dolgozni megy, stb. Ha egy kapcsolat feltétlen bizalmon, szereteten alapul és azon, hogy mindíg mindent megbeszélnek a felek, nincs olyan, hogy egyik napról a másikra hazaállít egy másik nővel vagy a pálinkával a hóna alatt. Ezt 8 évnyi kapcsolattal a hátam mögött mondom.

Ne haragudj, ha hosszú lett, csak a gondolataimat írtam le.

2010. aug. 18. 15:53
 12/15 anonim ***** válasza:

Azert ez nem ugyaz az mint az en szuleimmel volt.

Mind a ketten dolgosak nem isznak, csak mar nem ereztek jol magukat egyutt es nem tudtak tullepni rajta.

Mondhatni tiniszerelembol lett hazassag.Mindkettojuknek az elso kapcsolata volt (anyukam 51 eves es meg apukamon kivul soha senkivel nem csokolozott).

Apukamnak van uj kapcsolata es meg tobb mint 5 eve nincsenek egyutt a szuleim.

Ezt csak azert fuzom, hozza, hogy nem minden kapcsolat van eleve halara itelve!!! es megis valas/szakitas lesz a vege.

2010. aug. 18. 16:03
 13/15 anonim ***** válasza:
15.53-as vagyok. Tiniszerelemből született házaságot már én is láttam tönkremenni...
2010. aug. 18. 16:46
 14/15 anonim ***** válasza:

Kicsit mar elkalandoztunk a tematol....

nem a szuleimet szerettem volna kitargyalni.....

en annyi gyermeket szulnek, amennyit ugy erzek, hogy tisztessegben szeretetben fel tudok nevelni.

az utcara se lepjunk ki, mert mi van ha a tegla a fejunkre esik....

meg hiszek a vonzas torvenyben:)

2010. aug. 18. 16:51
 15/15 A kérdező kommentje:

15.53-asra reagálnék.

Az én szüleim éppen az ellenpéldája annak amit te leírtál.Az édesanyám mindent megtett,ami csak egy asszonytól kitelik,hogy boldoggá tegye a férjét,szép volt,okos,dolgos,szerette őt,lettem én.Az apám mégis alkoholista lett,megverte anyukámat és a mamámat,6 éves koromra már tűrhetetlen lett a helyzet,így hála istennek elváltak.A környezetünkben (akkoriben "falun" éltünk),mindenki anyámat hibáztatta ezért,mert ugyanaz a maradi nézet élt,hogy minden rosszról amit egy férj elkövet,csakis és kizárólag az asszony tehet.Aztán az anyám ottmaradt egyes egyedül,a mamám is meghalt,nem volt az égvilágon senkink.Nagyon nehéz volt felnevelnie engem.Aztán,mikor az emberek látták,hogy "no lám ez az asszony mégiscsak tisztességes embert faragott ebből a kislányból,taníttatta stb.",akkor elgondolkodtak azon,hogy talán mégsem olyan rossz asszony ő,mint ahogyan azt hitték.Azontúl becsületben tartották.

Félre ne érts,nem azt mondom h nincs másféle szituáció,lehet h az apósodék esetében anyósod is megérte a pénzét..De balgaság olyat kijelenteni,hogy egy férfi minden bújáról-bajáról a nő tehet.Magad ellen beszélsz ekkor,s lehet eljön még az az idő,mikor éppen rajtad csattan az ostor.

Egyébként meg,abszolút nem tartom elfogadhatónak azt sem,ha egy férfi így jelzi h vmi nem tetszik neki.Mondja meg,menjen el,de ne igyon,verje el a pénzt,gépezzen vagy üsse meg a feleségét.

2010. aug. 18. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!