Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon el vagyok keseredve,...

Nagyon el vagyok keseredve, tényleg gond ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Második kislányom 3550 grammal született, most 6 hónapos, 7150 gramm. Anyatejes baba, de a védőnő nincs teljes mértékben megelegedve a súlyával. Első hónapban másfél kilót hizott, másodikban is több mint egy kilót, majd 65 dekat, és onnantól folyamatosan csökken. Most 6 hétre hízott 45 dekagrammot. 4 hónapos volt, amikor 2 hétig nem hízott semmit, emiatt 5 honaposan megkezdtuk a hozzataplalast tejpeppel, majd gyümölcsökkel. Egy ideig szépen is ment, azonban most már oda jutottunk, hogy szinte semmit sem fogad el. Nagy nehezen tudok beleimadkozni pár kanál ételt. Gyakran elofordul, hogy pár percet szopik, aztán elfordul, nem érdekli, játszik inkább. Emiatt elkezdtem azt, hogy lefejem, és cumisuvegbol is megkinalom, ezt van hogy elfogadja, van hogy nem, ugyanezt tápszerrel is. Kétségbe vagyok esve, hogy nem hizik eleget, közben pedig alig eszik. Egyébként pisis kakis pelust rendben érzem, kedve jó. Tegnap este történt, hogy nem is jelezte, hogy éhes, csináltam neki 120 ml tápszert, és megitta. Nem tudom, mit kellene máshogy csinálnom, egyszerűen csak hallgassak a babamra és hagyjam ezeket a dekakat? A hozzataplalast sem tudom, sokszor bezarja a száját, és nem kéri.

2021. márc. 4. 12:07
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nagyon megnyugtattatok, köszönöm szépen mindenki valaszat, teljesen igazatok van. Felvazolta avedono, hogy tízórai ebéd uzsonna szilárd, utánuk szopi, illetve amikor kéri. Mivel nem így eszik a babám, így teljesen kétségbe estem. Súlyát megduplazta, kedve jó, vidám baba, ránézésre is szép baba, családban is azt mondják, hogy sül, rá is jónak látszik. Csak sajnos azt veszem észre, hogy ő is befeszul, ha szilárdan készülünk enni, tudom hogy ez miattam lett így, remélem helyre tudom még hozni. Szoptatom, ahogyan igényli. Fogacskaja jön 2 elől, már kibujtak picit. Meg egyszer köszönöm szépen mindenkinek!!
2021. márc. 4. 13:06
 12/15 A kérdező kommentje:
Sulyra, szilárdat. Elirta bocsi.
2021. márc. 4. 13:07
 13/15 anonim ***** válasza:
64%

Az enyém 6 hónaposan 6900 g volt. És senki nem mondta hogy kevés lenne. Nem kezdtem el tömni, mert csak el megy a kedve az evéstől. Ha hagyod szopizni, enni amennyit jól esik, akkor nem lesz probléma. De beleerőltetni nem jó!

Jó kedvű, van elég pisi, kaki, mi kell még?

Ne hallgass a védőnőre, a babát tudja mennyi elég neki.

2021. márc. 4. 13:08
 14/15 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 3700 grammal született, tisztán tápszeres. Most lesz 6 hónapos pár nap múlva , kedden 7200 grammnak mértem, mindehhez pedig kb. 72 cm. Hosszú, nem duci baba, de senkinek semmi baja ezzel. Nem egy nagy evő, bár már javul és a tízórait és lassan az uzsonnát is kiváltottuk. Ő stabilan 60 dekát hízik havonta. Szerintem a te babáddal sincsen gond.
2021. márc. 4. 13:33
 15/15 anonim ***** válasza:
81%

"Felvazolta avedono, hogy tízórai ebéd uzsonna szilárd, utánuk szopi,"

Ezt a módszert akkor jó, ha minél gyorsabban el akarod választani.

Ha nem, akkor szoptatás után kínáld. Ha nem kéri, majd kéri. 6 hónaposan elég egy alkalommal is kóstoltatni per nap, ha nem vevő rá. 1 éves korig kóstoltatás csak a cél igény szerinti szoptatás mellett, nem a kiváltás.

Döntened kell, hogy melyik irányt követed.

2021. márc. 4. 15:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!