Nincs energiám a kislányomhoz. Mit tegyek??
14 hónapos a lánykám. Egyszerűen mindig fáradt vagyok... Kialvatlan, semmi energiám nincs. Sokszor annyira nehéz még reggel felkelni is, utána menni 5 percenként a lakásban.
Persze, tudom, ez ezzel jár, és nincs is ezzel baj, de nekem teljesen elfogytak már a tartalékaim egy év alatt.
Mamák nem segítenek, hogy kicsit tudjak töltődni. Férjem próbál, de ő is fáradt, sokat dolgozik.
Azt mondta mindenki, hogy a gyerekkel majd meg fog jönni az energia, de nekem nem jön... 😔😔
16 hòs a lànyom ès vannak időszakaim, amikor ìgy èrzek. Ràadàsul az egyik mama bàrmikor ugrik, ha kèrjük, fèrjem is segìt.
Èn azt vettem èszre magamon, hogy van egy alap fàradtsàg ( ami függ a gyerektől is: alvàs, mennyire van el egyedül)
A màsik pedig a bezàrtsàg miatti fàsultsàg, elszigeteltsèg.
Èn ilyenkor rendelek kajàt, kimegyünk sètàlni csak ùgy, èlvezzük, amit csinàlunk.
Ha apa hètvègèn pàr òràra àt tudnà venni nagy segìtsèg lenne.
Igen, erről a mindennapszexről meg lehet ismerni. Meg ez a "programozunk", szinte látom, ahogy ülnek a laptopjaikkal és bőszen kódolnak :D
Csinálj vele néha valami szokatlant. Űljetek fel a buszra, mrnjetek valami közeli kiserdőbe. Süssetek valami újat. Mesélj neki fejből. Táncoljatok popzenére. Ha nagyon elég volt már, ilyeneket próbálok kitalálni, kisfiam már várja a meglepit... de ehhez fizikai erő is kell. Csináltass egy vérképet.
3asnak van 9gyereke gondolom es gyepet is szellőztet meg kocsit mos minden nap.
Először is ne érezd magad se lustanak, de szarnak. Dzedj vitamint, tudom nem segít h sokunknak ilyen nehéz, mert nehéz volt a terhesség az elmúlt majdnem másfél év, es se segítség, se énidő.
En próbákok mindent akkor csinálni amikor ébren vannak, akár együtt velük. Főzni mosni takarítani, ruhát pakolni pl pont nagyon szeretnek. Így ha alszanak nem kell a sok felhalmozott házimunkának neki látni. Ha jól értem 1 gyerek van, próbálj olyan programot kitalalni ami neked is jó. Pl ha szeretsz kertészkedni sportolni sétálni stb. Szerintem amúgy az idegi kimerültség inkább a probléma, a monotonitás. Szerintem próbálj mentálisan töltődni, vagy akár nálunk az is segít, ha egy nap nem a megszokott rutin van.
Felolvastam a hármast a férjemnek. Reakció:
Furcsa flex hogy minden nap van szex a gyerekkel.
És tényleg 😂
Ez a 3-as kap hideget-meleget 😆
Köszi a hozzászólásokat!
Sokat segítettek, már az együttérzéssel is, jó hogy nem vagyok ezzel egyedül 😊
Kérdező, a férjed segítsen be valahogy, ha tud. Már az is sokat jelentene, ha 2 hetente lenne 3-4 gyerekmentes órád. Ha a férjed ekkor otthon tud lenni a picivel, és te el tudsz menni valahová feltöltődni, az sokat számít.
Pihenés nélkül ezt élő ember nem tudja hosszú távon úgy csinálni, hogy kiegyensúlyozott maradjon. Jöttem erre rá úgy, hogy nekem még csak egy van, és még csak 7 hónapos.
A 3-as válaszolónak pedig egyszerűen nem hiszem el, amit leír. Vagy tényleg úgy van, de közben idegroncs, csak nem vallja be. Ne ő döntse már el, másnak milyen teherbírása kellene, hogy legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!