Néha annyira kiborító tud lenni ez a helyzet. Ti hogy élitek túl?
A kisfiam már 11 hónapos, szeretem őt mindennél jobban, de néha nagyon kiborító tud lenni. Apa sokat dolgozik, van, hogy napokig nincs itthon, nagyszülők sincsenek, még felkel éjjel szopni, sokszor rettenetesen fáradt vagyok. igyekszem a háztartást ellátni, de van, hogy én is alszom vele.
mégis néha annyira kiborulok, hogy bőgni tudnék. volt már olyan, hogy elaludt este, nekiálltam a lakásnak, és mire végeztem mindennel este 11-kor felkelt és fent voltunk hajnali kettőig, mert addig nem volt hajlandó aludni.... én már annyira kész volta, alig vártam, hogy lefekhessek és amikor láttam, hogy ebből még egy jó darabig nem lesz alvás egyszerűen csak bőgtem, mint egy hülye....
más is járt már így?
az én kisfiam 6 hónapos koráig csak anyatejet evett, és mivel elég változó volt, hogy mennyi tejem volt, megszokta, hogy akár éjjel is többször eszik. most már nem hiszem, hogy éhes lenne, mert rendesen vacsorázik, csak inkább a megszokás, viszont cici nélkül egyszerűen nem alszik vissza.
úgy gondolom, hogy előbb utóbb kinövi, vannak éjszakák, amikor egyszer kel fel, csak inkább az zavar, hogy amikor többször kel, nem tudom, hogy mitől van.... és nem tudok neki segíteni...
ráadásul ekcémás, és mikor nagyon csúnya volt a bőre, rettenetesen viszketett neki, egész éjjel sírt, szerintem akkor szokta meg igazán az éjjeli cicizést, mert nem nagyon lehetett máshogy megnyugtatni...
sokszor ébred még most is a viszketés miatt, és mivel cumit egyáltalán nem használ, nem marad más, csak a cici.
egyébként más babák hogy ébrednek, akik még anyatejeznek?
elképzelhető, hogy az anyatejes babák nehezebben kezdik átaludni az éjszakát?
Neked is küldöm Ranschburg Jenő gondolatát:
"Nem szabad szó nélkül elmennünk az éjszakai szoptatás pszichés elõnyei mellett. A kisbabának - és valójában minden életkorú embernek - elemi szükséglete a gyakori testkontaktus. Irreális elvárni egy gyerektõl, hogy jól érezze magát a szüleitõl távol, a kiságyában, netán egy külön szobában. Még irreálisabb elvárni tõle, hogy el is aludjon egyedül. A mellen való elalvás teljesen természetes jelenség. Ahogy említettük, a szoptatás során felszabaduló prolaktin ellazítja, elálmosítja, elaltatja a kisbabát, tehát evolúciósan alakult úgy, hogy a babák belealudjanak a szopásba. Sõt, Ranschburg Jenõ pszichológus szerint az elalváshoz szükséges ellazuláshoz, befeléforduláshoz szükség van a szopómozgásra.
Ezért is értelmetlen erõfesztéseket tenni arra, hogy a kisbaba "ne szokjon rá a cicin való elalvásra", ahogy azt a kéretlen jótanácsokból nem egyszer halljuk. Amint a gyermek megérik rá, képes lesz az önálló elalvásra. Ezt ugyanúgy nem szabad siettetni, mint ahogy a szobatisztaságot vagy az elválasztódást sem. "
Kedves utolso!
Nagyon orulok, hogy bemasoltad ezeket a gondolatokat!!
Koszonom Neked!
Szívesen. Itt az egész link, akit érdekel. Tényleg tanulságos. Én megvettem a könyvét, nagyon jó.
sajnos más is van így..csak errol nem nagyon szokás beszélni, mindenki csak dicsekszik, hogy milyen szuper dolog a szulési "szabadság":))
nálam valahol 15 honap kornyékén volt a teljes mélypont (számtalan éjszakai kelés, kialvatlanság, huzos beteges idoszak után....)...akkor megérettem, hogy menni kell tovább,ha nem szedem magam ossze gyorsan, akkor csak a depi marad... és nekem is pihenni kell néha, kulonben nem bírjuk....osszeszedtem magam, és végeztem a dolgom, délutánonként pihentem is, megvolt a háztartás is (persze nem volt teljes csillogás mindennap) és a játékra is maradt ido....kitartást kivánok!!!!
De jo olvasni, h nem csak en vagyok idegbeteg:-)))
Azt hittem, selejtes anyuka vagyok, mert mindenki olyan tundibundi a gyerekevel, en meg ugy ki tudok akadni. Mindig azzal nyugtatom magam, h kesobb jobb lesz. Hat nem:-) Most keteves a kisemberem, onallo akarattal. Ma peldaul nincs puszi es szeret napunk volt. A kis undokbekam, mekkora hisztiket csapott ma. Nem veletlenul mondjak, h kis gyerek kis gond. Azt hiszem meg lesz par almatlan ejszakank a kis gezenguzok miatt!!!
ja és ha amiatt kel mert mondjuk fogzik? elárulom ,az enyém már vagy 7 hós kora óta szinte folyamatosan fogzik, iszonyú lassan jönnek a fogai. most a szemfogai már 4 hóanapja, 1 hete bújt elő az első, 3 napja a második.... már próbáltunk minden fajta kencét, meg homeopátiát is....de csak a hagyományos szer segít, azt meg nem lehet orrba szájba adni. emiatt nagyon nagyon nagyon sok éjjel nem aludtunk....se ő se én. hagyjam bőgni?????? fogfájással???? nyűgösen???? milyen ANYA az olyan aki ezt tanácsolja?? MIféle EMBER????
lehet lepontozni.
ja és 20 hónapos, ez lemaradt, és a 7. hónap előtt sem aludt fényesen. szóval nem kevés kialvatlan éjszakával a hátam mögött mondom amit modnok.
utolsó voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!