Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 kisgyerekkel nagyon nehéz?...

3 kisgyerekkel nagyon nehéz? Aki egymás után vállalt babákat kis korkülönbséggel, hogyan oldotta meg?

Figyelt kérdés
Van egy 1,5 évesem, nem lesz még 2, amikor jön a kistesó és a férjem harmadikat is szeretne hasonlóan kis korkülönbséggel. Én eléggé félek, hogy hogyan lehet ezt okosan megoldani. Most elég jó napirendünk van. Anyósom az egyetlen segítségünk, de még ő is dolgozik, de a férjem is sokat segít.
2010. aug. 17. 20:49
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Igazából olyasmit szerettem volna olvasni, mint amit a 22.18-as írt, hogy igen, nálunk ez van és így oldom meg. Biztos, hogy 3-at szeretnénk, csak én későbbre akartam a 3.-at, de ezek szerint egy jó napirenddel azért megoldható, hogy ne bolonduljon meg az ember. A legnagyobb nagyon jó gyerek egyébként, egyáltalán nem nehéz vele, remélem, a másodikkal is hasonló lesz. Várok még válaszokat hármogyerekes anyukáktól! Előre is köszi!
2010. aug. 18. 06:58
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Az ember lánya ne azért szüljön 2. vagy 3. mert valaki más elvárja, akarja.

Nekem 2 van-nagy korkülönbséggel, ami 9 év- de biztos, hogy nem szülök harmadikat. Ha párom akarná, akkor sem.

2010. aug. 20. 22:41
 13/13 anonim ***** válasza:
nálunk úgy van, hogy 3 éves, 2 éves és 6 hónapos. nagyon gyorsan jött a 3 egymás után. igazából az első kettőt terveztük, a harmadikat nem, de így alakult. én újra ugyanígy csinálnám. amint a kicsi 1 éves lesz bölcsibe adom és visszamegyek dolgozni. ismerem a helyi bölcsit, a gondozókat, megbízom bennük, így nem félek. nekem a napirendbe bőven belefért egy baba, mindig is rugalmasan kezeltem a dolgokat. a kis korkülönbség miatt jól kijönnek egymással és nagyjából egykorú gyerekek igényeit kell szem előtt tartani, teljesíteni. ennyi idősen egyforma a napirendjük. nekem az tűnik nehéznek, hogy foglalkozni egy babával, odafigyelni egy 4 évesre mondjuk és akkor még egy 8-10 évessel is már felnőttesebben foglalkozni, tanulni vele, stb. eljátszanak együtt sokáig. olyan, mintha ikreim lennének, olyan gyorsan egymás után jöttek. minden teendő olyan rutinszerűen jön. el sem tudnám képzelni, hogy mondjuk x évenként mindig visszatérni ugyanoda:szoptatás, pelenkázás, bilire szoktatás, járás, stb....mindig is 3 gyereket szerettem volna, de nem vagyok az a típus, aki jól viselné, hogy 10 éven keresztül mindig van egy pici gyereke. ha azt vesszük mondjuk 4-5 év múlva jóval mobilabbak leszünk, 10 év múlva főleg. korán akartam szülni, de élni is szeretnék. engem egy terhességem sem viselt meg nagyon, szinte észre sem vettem, max az utolsó pár hétben, így ez nem volt gond. szóval nekem nagyon bejött.
2010. aug. 20. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!