Olvastam itt, hogy a sinlac pépből lehet sütit sütni. Leírnátok hogyan?





Nézzd meg ezeket:
Sütemények 8 hónapos kortól:
Sinlac borzaska:
Hozzávalók: 60 g Sinlac por, 150 g alma, 60 g rizsliszt, 15 g cukor, só, fahéj, növényi olaj a sütéshez
Elkészítés: Az almát durva reszelőn lereszeljük és a többi összetevővel, összegyúrjuk. A tésztaalapból vízzel palacsintasűrűségű tésztát keverünk, amiből felmelegített, enyhén olajozott sütőedénybe kis halmokat kanalazunk. A borzaskákat ellapítjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük. Magukban, vagy gyümölcsvelővel tálaljuk.
Omlós tésztácskák:
Hozzávalók: 200 g liszt, 50 g Sinlac por, 125 g tejmentes margarin, 2 ek. Gyümölcssűrítmény
Elkészítés: Az összetevőkből linzerhez hasonló tésztát keverünk, amit fél órára hűtőbe rakunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagságúra, és ízlés szerint formákat szaggatunk belőle. A tetejüket villával megszúrkáljuk és előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Kihűlve tálaljuk.
Burgonyás korong:
Hozzávalók: 250 g Sinlac por, 200 g burgonya, 150 g tejmentes margarin, só
Elkészítés: A margarint a Sinlac porral elmorzsoljuk, sóval ízesítjük, a megfőtt és áttört burgonyával összegyúrjuk. Fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kétszer, háromszor meghajtjuk. Utoljára 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Almás rízsfelfújt:
Hozzávalók: 100 g rizs, 150 g édes alma, 300 ml víz, 1 ek. Kukoricacsíra-olaj, 2 ek. Sinlac por, csipetnyi só, 1 kk. almasűrítmény
Elkészítés: A jól megmosott rizst enyhén sós vízben puhára, krémes állagúra főzzük. Az almát meghámozzuk és eltávolítjuk a magját és a sűrítménnyel darabosra mixeljük. A Sinlac-ot a vízzel péppé keverjük. A rizst kis tűzálló tálba tesszük, erre rétegezzük az almát, majd a Sinlac pépet. Előmelegített sütőben 180 fokon a középső rácson kb. 20 percig sütjük.
Sütemény 12 hónapos kortól:
Csoki golyók:
Hozzávalók: 100 g Sinlac por, 150 g tejmentes keksz, 100 g tejmentes csokoládé, porcukor, szükség szerint víz
Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a Sinlac porral, a porcukorral és 50 g olvasztott csokoládéval. A maradék csokoládét lereszeljük, és hozzáadjuk a masszához. Annyi vizet teszünk az alaphoz, hogy könnyen formálható, de nem túl lágy masszát kapjunk, amiből kis golyókat gyúrunk. Ízlés szerint darált dióba, vagy mandulaforgácsba is megforgathatjuk a golyókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!