Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogy oltozteti a gyereket?

Ki hogy oltozteti a gyereket?

Figyelt kérdés
Miben van otthon a par honapos gyerkoc 21°ba illetve kintre babakocsiba mit adtok ra?
2021. febr. 17. 22:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
33%
Eddig mit adtal ra, ha ez a kerdes most merult fel? 🤦🏼‍♀️
2021. febr. 17. 22:35
 2/11 anonim ***** válasza:
66%

Otthon hosszú ujjú body harisnya

Vagy rövid ujjú body, rugi

Amikor nagy hideg van akkor ezekre amibe bent van, adok plusz egy vékony leggings és egy vékony hosszú ujjú póló plusz sapka overál

Ma szép idő volt így a benti ruha plusz overál sapka, és egy takarót még azért tettem rá

2021. febr. 17. 22:36
 3/11 A kérdező kommentje:

1# krumplizsakot🤷🏻‍♀️

2# koszi, azt hittem tuloltoztetem itthon, de akkor megse

2021. febr. 17. 22:43
 4/11 anonim ***** válasza:
28%

Nálunk itthon mindig egy rövid ujjú/ujjatlan body, rajta egy hosszú ujjú body vagy pulcsi. Alul egy rövid és egy hosszabb (térdig érő) zokni, plusz harisnya vagy nadrág. A sok zokni azért, mert a lábfeje sokszor hideg. Amúgy a teste sosem hideg, pelenkázáskor mindig megnézem.

Kintre ezekre adok overált és vastag kabátot, esetleg egy nadrágot felhúzok még a harisnyára, ha nagyon hideg van. Plusz egy mamusz.

6 hónapos

2021. febr. 17. 23:30
 5/11 anonim ***** válasza:
78%

Otthon rövid body, vékony nadrág, de a nadrágot gyakran leszedi, zoknit se tűri. Nem egy fázós típus, pedig parkettán kúszik. 6 hónapos.

Nagytesója több ruhát tűrt el magán. Ő ilyen időben hosszú body, harisnyában volt bent.

Kint a benti ruhára egy hosszú ujjú póló + overál megy, sapka sál.

2021. febr. 18. 00:03
 6/11 anonim ***** válasza:
60%
Nálunk 21,5 fok van bent, hosszú ujjú body, nadrág, zokni van a kislányomon. Kintre a nadrágot lecserélem egy ujjatlan plüss rugira, rá az overál+sapka. Most hogy jön a jó idő, majd egyszerűen csak râadom az overált a benti ruhára.
2021. febr. 18. 05:40
 7/11 anonim ***** válasza:
53%

Nálunk 22 fok van. Bentre egy hosszú ujjú body, kisnadrág, meg zokni. Vagy rövid ujjú body hosszú ujjú rugival, de így gyakran melege van.

Kintre a benti ruhára adok egy felsőt (ha csak bodyban van), overált, sapkát és van egy közepesen vastag cipzáras bundazsákunk, abba szoktam berakni a babakocsiba, így alulról is melegíti. A múltkori nagyon hidegben erre még tettem egy plédet.

2021. febr. 18. 06:16
 8/11 anonim ***** válasza:
63%

Egy hosszú újjú body meg egy leggings vagy harisnya. Zoknit néha adok rá, de nagyon hamar lerúgja, szóval igazából csak akkor ragaszkodok hozzá, ha megyünk valahova, pl orvoshoz, anyósomhoz, ilyesmi, egyébként már feladtam ezt a kérdést :D

Amikor kimegyünk, akkor erre a szettre húzok mostanság egy zoknit, puha kiscipőt a lábára (ugyan még nem jár, de attól még hideg van), egy pulcsit kap és berakom egy meleg overálba. Plusz egy sapka és kész is. Nem szokott fázni így. 6 hónapos.

Mondanám, hogy amit a #4 csinál, na az túlöltöztetés, de igazából gyerektől is függ. Az én lányom üvöltve ordítana ennyi ruhától és meggebedne a meleg miatt, de ha az ő gyerekének ez így pont kényelmes és egyébként meg fázna... 🤷🏻‍♀️ Igazából azt figyeld, hogy a te babád mennyi ruhával komfortos, ha fázik, adj rá még valamit, ha melege van, vegyél le róla cuccost.

2021. febr. 18. 06:58
 9/11 anonim ***** válasza:
25%

#4 vagyok

Komolyan, már semmivel nem lehet itt jót tenni az embereknek...

Én magam is így vagyok itthon, mert nincs 25 fokra fűtve a lakás. Alapnak mondják, hogy a gyereket úgy öltöztesd, hogy anyuka+1 réteg. Ehhez képest annyi ruha van rajta, mint rajtam, leszámítva a zoknikat. Mivel a gyerek sokat van a földön a játszószőnyegen, és köztudottan lenn van a leghidegebb, plusz kevesebbet mozog, mint pl én, így én igenis indokoltnak tartom ezt a "tejóégmennyi" réteget. Nem szokott izzadtságban tocsogni.

Kintre meg persze, hogy vastag cuccokat adok rá, tél van, és akár kendőben, akár babakocsiban van, nem mozog. Üljön már ki valaki a hidegbe ennél kevesebb rétegben semmit csinálni...

Persze lehet, hogy másnak a gyereke nem fázik kevesebben sem, de itt a kérdés nem kőbe vésett szabályokról szólt, hanem anyukáknak címezte, hogy másoknak bevált gyűjtsön. A kérdés ez: "ki hogy öltözteti a gyerekét?" -> én így. Lehet frászt kapni.

2021. febr. 18. 11:12
 10/11 anonim ***** válasza:
18%
Akkor èn az 1 èvesemet teljesen rosszul öltöztetnèm?!itthon 22 fokban hosszù body+pulcsi,vékony harisnya+nadrág ès zokni...kint erre jön mèg egy vastag overàll ès a babakocsiban a bundàs làbzsàk...na erre kösstek csomòt:)
2021. febr. 18. 13:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!