Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a velemenyetek errol most,...

Mi a velemenyetek errol most, hogy covid van?

Figyelt kérdés
6 honapos babammal jarok setalni babakocsival, de covid ideje alatt ennyi a max kimozdulasunk. Autoval megyunk neha ide-oda de csak kajaert beugrani valahova vagy ilyesmi ilyenkor beviszem magammal az autos hordozoval hogy lasson embereket. Boltba nem kell bemennem vele, mert mindent megtudok rendelni interneten es kenyelmesebb is. Rokonokkal neha talalkozik, illetve anyukamat elfogadja ot latja a legtobbszor. Mas is van igy? Felek hogy nem fog rendesen szocializalodni. Illetve akinek mar van nagyobb gyereke: alapesetben ha nincs covid hany honapos kortol lehet/erdemes kozossegbe jarni? Ami nem nekem szol, hanem neki.
2021. febr. 17. 15:01
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
65%
Személy szerint nem vagyok covidtagadó, de nem fogom burokban nevelni a gyerekemet. Ennyi.
2021. febr. 17. 19:54
 22/31 anonim ***** válasza:
47%

Azt mondjak, akinek nincsen halaszthatatlan dolga, kerulje a tomeget. Egy babanak mi halaszthatatlan dolga van egy boltban jelenleg?

Az nem burok, h egy 6 honapost nem viszel most ide-oda.

2021. febr. 17. 19:56
 23/31 anonim ***** válasza:
74%
Jaj már. Mi abban a szocializáció, hogy a boltba cipeled a babát? Talán annak még van értelme, hogy barátok, esetleg gyerekek átjönnek, de amennyire emlékszem teljesen mindegy volt a lányomnak legalább 1 éves koráig csak a szülők, nagyszülők számítottak, kb. 2 évesen kezdett játszani az unokatestvére mellett, együtt pedig olyan 3 éves kortól. Játszótéren se játszanak együtt legalább 2 éves korig.
2021. febr. 17. 20:25
 24/31 A kérdező kommentje:
A csatos hordozo jo otlet lenne ha elviselne a hordozot (pont van csatos). Sajnos az istenert nem engedi magat hordozni pedig akartam :/ meg kabatot is vettem hozza 🤦‍♀️
2021. febr. 17. 20:41
 25/31 anonim ***** válasza:
61%

Te úgy csinálod, hogy nem viszed magaddal a boltba, én úgy hogy viszem. Ennyi. Én a korai szocializációban hiszek és abban, hogy ennek része az is hogy hetente egyszer bemegyek vele a boltba. Te abban, hogy ez nem lényeges. Ennyi. Én leírtam, hogy én hogy csinálom/tam. Neked nem kell követned. De illik elfogadni, hogy más így csinálja, és ha megkérdezik - jelen esetben maga ez a kérdés - akkor elmondom. A kérdező meg saját belátása szerint dönt.

Csatos hordozóhoz: Érdemes úgy beletenni a babát (én hátra teszem már 6-7 hónapos kora óta), hogy lazán van az egész és nem egyszerre, gyorsan behúzni, hanem szép fokozatosan, mindig csak kicsit.

2021. febr. 17. 21:15
 26/31 anonim ***** válasza:
83%
Hát én nem azért viszem magammal, hogy szocializálódjon, hanem, hogy napközben elintézzem a vásárlást és ne a hármasban töltött időből menjen el ez is.
2021. febr. 17. 21:40
 27/31 anonim ***** válasza:
38%
25 nem tudom ki vagy, de nem neked szólt a válasz, több ilyen vélemény volt, mint a tied, arra válaszoltam, nekem teljesen mindegy hova viszed a babád, sőt neki is szerintem, nem káros a babát boltba vinni, csak éppen haszna sincsen.
2021. febr. 17. 21:59
 28/31 anonim ***** válasza:
77%

Kislányom 14 hónapos, heti egyszer vagy kétszer elmegyek vele a boltba, akár nagyobb bevásárlásra is

Igyekszem nem hétvégén menni

Hétköznap nincs nagy tömeg,a férjem rengeteget dolgozik, meg kell oldanom a vásárlást, és covid ide vagy oda,kénytelen vagyok magammal vinni,segítségem nincs

Ha jönnek hozzánk a nagyszülők, nagyon fél a kislányom, belém bujik szó szerint, hiába viszem magammal ide oda, alapjáraton tart az emberektől, nem barátságozós tipus

Ez nem attól függ,hogy viszed vagy sem magaddal

Én hiába viszem, ha meglátja a postást,és az udvaron vagyunk, szalad hozzám

Ablakokat fogunk idén cserélni,jöttek felmérni,hogy milyen ablakokat gyártsanak le,meglátta a 2 pasit,egyből elkezdett sírni

Keresztfiam 3 és fél éves,születésétől mostanáig vagy 4-5 alkalommal ment az anyukájával vásárolni..hamar beszokott az oviba, barátságos, nem tart az emberektől, integet, puszit dob, hangosan köszön mindenkinek

Ez gyermek függő,én hiába akarom,hogy barátkozzon, nyitottabb legyen...de ő ilyen,elfogadtam,majd változik

Amugy nagyon nyugodt volt baba korában is,nagyon jó kislány,szófogadó,éjszakát átalussza,szépen eszik, fogzást jól viseli, panaszom nem lehet rá,csak ennyi "hibája" legyen! Ő a legfontosabb❤

2021. febr. 18. 13:52
 29/31 anonim ***** válasza:
67%

Semmi köze ennek az egésznek a vírustagadáshoz. Nem állt meg az élet...

Vírus nélkül és vírussal is viszem magammal a boltba, és atjonnek a kisbabás barátaim.

2021. febr. 18. 23:54
 30/31 anonim ***** válasza:
21%
Én 2020 márciusa óta kb. sehova sem mentem, akkor még csak kismama voltam homeofficeban.. októberben megszületett Kristóf, nem nagyon járogattunk el.De 1 hete benéztünk a munkahelyemre, papírokat kellett leadni.. Már úgy vagyok vele, hogy ha így kell leélni egy életet, az maga lesz a pokol. Mi ráadásul falun lakunk, egész nap itthon vagyunk, napi kétszer sétálunk le-fel a 10 utcán..Most, hogy jön a harmadik hullám úgy gondolom ennek sose lesz vége.
2021. febr. 19. 08:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!