Mi a velemenyetek errol most, hogy covid van?
Mintha az apja nem vihetné haza a vírust.
2021. febr. 17. 16:23
Enyém 8 hónapos, ém viszem mindenhova magammal, boltba, drogériába, ahova megyek. Nem napi szinten, hanem hetente. Napi szinten séta van a városban. Én szeretném ha szokná az ottani zajokat, hogy hall más embereket is (tisztes távolságból). Nyugisan el leskelődik, nem sír, tény hogy őt nem érdekli a vásárlás még, de hát nem is azért viszem hogy ő vásároljon :D nem értem itt sokakat, miért probléma, ha valaki babával megy vásárolni?
2021. febr. 17. 16:27
2020 márciusi gyerek. Pont beleszületett a karanténba. Hál istennek júniustól tudtuk babaúszásra vinni meg ringatóra. Szeptemberben babaúszótáborban voltunk a Kolpingban. Akkor volt fél éves. Imádta. Ringatón nagyon érdekelték a hangszerek. Sajnos november óta semmi sincs ezek közül. De heti rendszerességgel járunk boltba is. Hetente jár hozzánk a takarítónénink, akivel szívesen kokettál. Legalább heti egyszer átjön vagy mi megyünk a szomszéd kisfiú. Nagyszülőkhöz járunk. Hozzánk is járnak barátok ha épp úgy adódik. Szerintem ezek az ingerek pont fél éves kor után igenis fontosak.
2021. febr. 17. 16:39
Szintén 6 hónapos a lányom.
Ha nem muszáj, nem visszük magunkkal a boltba, de nem a vírus, hanem az utazással, öltöztetéssel járó macera miatt. A vírus miatt én feleslegesnek tartom nem vinni, senki nem fogdossa vagy liheg az arcába, ellenben ha én vásárolok, vagy a Férjem, és mi elkapjuk, akkor a gyerek is, függetlenül attól, hogy velünk volt-e.
Annyit tanácsolt a védőnő, amit be is tartottunk, hogy a legelején, az első oltások előtt ne vigyük közösségbe. De kb. 2,5 hónapos volt, mikor először jött már velünk. Kutya baja.
2021. febr. 17. 17:20
Ugyanúgy járok-kelek vele, mint vírus előtt, a tököm tele van már ezzel a túlhisztizett vírussal. Beülni nem tudunk sehova sajnos, azon kívül megyünk mindenhova, bolt, játszótér, ismerősök, barátok.
2021. febr. 17. 17:39
8 hónapos a babám, mindenhova viszem magammal. 2 barátnőmnek is született gyereke utánam nem sokkal, velük is hetente többször találkozunk. Nagyszülőkkel és testvérekkel is sokszor találkozunk.
2021. febr. 17. 18:08
17/31 A kérdező kommentje:
Az apuka nagyon kis esellyel hoz haza barmit mert home officeban dolgozik, es nem kell bejarnia a ceghez. A vasarlast mint irtam is nem o vegzi hanem a tesco hozza hazhoz. Egy cba prima van a kozelben de egyszeruen nincs okunk odamenni en iden ha ott voltam 5x sokat mondok mert seta kozben ferjem kint maradr a kocsival es befutottam par dologert. Igazabol nem akartunk a sorok kozott szenvedni egy nagy babakocsival. Szeretnem en is ha talalkozna mas babakkal de nem ismerek senkit mert nem jarunk sehova (ringato uszas kilove). De ertem hogy kene...
Nem ezen múlik a szocializáció.
Egyébként a játszótér tökéletes és elégséges terep a kezdeti szocializációhoz, de még azzal is ráérsz minimum addig amíg meg nem tanul mászni és ülni, de igazán élvezni önálló járás után fogja.
A gyerekek 3 éves korukig leginkább egymás mellett, nem pedig egymással játszanak.
Nálunk egyébként a második gyerek "született bele" ebbe a helyzetbe. A külvilágból kevesebb inger éri, mint a testvérét ilyen idősen, de erősen kétlem hogy bármi hátrány érné ezzel. A testvérénél lett volna mindenre lehetőség, de mégse kért belőle, 2 éves koráig inkább menekült a gyerekektől, 2,5 elmúlt mire érdekelni kezdték, az óvodához viszont ez is bőven elég volt, gond nélkül beszokott.
2021. febr. 17. 18:39
A szocializációnak nem az a lényege nem az, hogy játszon más gyerekekkel. Hanem hogy környezetváltozás érje. Ne a négyfal között legyen, hanem találkozzon hétköznapi vagy akár nem hétköznapi szituációkkal nem csak a megszokott környezetében.
Btw: Mi boltba mindig csatos hordozóval megyünk be, pont azért hogy a babakocsival ne kelljen szerencsétlenkednünka sorok között.
2021. febr. 17. 19:40
Covid tagadok felpontozva! Gratulalok :D ezert tartunk ott, ahol
2021. febr. 17. 19:51
Kapcsolódó kérdések: