Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sir almaban 6 honapos kislanyo...

Sir almaban 6 honapos kislanyom! Mi tortenhetett?

Figyelt kérdés

Nagyon jo baba es nagyon jo alvo is.

Tegnap elott tortent eloszor, hogy sirt almaban (reggel 6korul).Tegnap reggel szepen aludt, de mar reggel is sirt nagyon (7 korul).

Meg nem ebredt fel ilyenkor.Nagyon keservesen sir.Csorog a konnye a kis arcan :(

Nem voltunk idegen helyen.Nem talakozott uj emberekkel.Nem volt semmi kulonos seta kozben(kutya, vagy hangos gyerekek).Nem veszekszunk a ferjemmel.Tehat nem tortent semmi olyan dolog ami felkavarhatta volna.Oltast utoljara 4 honaposan kapott.

Ilyenkor kiveszem az agyabol es simogatom es nyugtatgatomOvatosan felebresztem puszikkal es kedves szavakkal.

Amikor kinyitja a szemet huppog meg kicsit, de max fel perc es mosolyog.

Olyankor atmegyunk a nappaliba az agyra aludni meg kicsit.Gyorsan vissza alszik, csak par korty tej kell hozza es hogy hallja, hogy ott szuszogok.

Mit tehetek, hogy feldolgozza azt az elmenyt amitol rossz almai vannak?

2010. aug. 15. 22:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Lehet fáj valami növekvő fogacska.
2010. aug. 15. 22:30
 2/13 A kérdező kommentje:

No a foga (felso 2), de ha bekenem Neki husito zselevel, akkor sem marad abba a siras, csak ha felebresztem.

Lehet nem eleg Neki?

2010. aug. 15. 22:33
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól még mert nem voltatok új helyen, nem érte nagyobb külső inger, még lehet zaklatott a nap miatt.

Ők másként élik meg, mindig egyfolytában tanulnak, jár a kis agyuk, napról napra eszesebbek. Sok az újdonág minden nap, lehet jobban felzaklatják.

Az én kislányom 6 hónapos és néhányszor felsír éjjel, de nem ennyire csak éppen egy pillanatra.

De ettől függetlenül, lehet fáj valamije, bár szerintem akkor nem csak álmába sírna fel, akkor nem lenne nyugodt egész nap.

2010. aug. 15. 22:40
 4/13 A kérdező kommentje:
Hogy tehetem konnyebbe szamara az informaciok feldolgozasat?
2010. aug. 15. 22:43
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia ez ellen nem tudsz mit tenni, meg kell szokni. Vannak olyan típusok, akik intenzívebben álmodnak, lehet hogy ő is ilyen lesz.

Az én kislányom egy éves, nem is emlékszem, mikor kezdte az álmában hüppögést, de jó korán. Most már ott tartunk, hogy néha torka szakadtából ordít, és nem tudom felébreszteni. Persze nem fordul elő sűrűn, de 2-3 alkalommal már volt ilyen. Vagy pl. felül és a fal felé fordulva néz a távolba, vagy rajtam keresztül a semmibe.

Én is alvajáró voltam kisgyerekként, és felnőtt koromban is előfordult, hogy zokogva ébredtem egy álomból, amire két perc elmúltával már nem is emlékeztem.

2010. aug. 15. 22:48
 6/13 A kérdező kommentje:

En is alvajaro voltam es ha nagyon faradt vagyok meg a mai napig is van, hogy beszelek.

Minden ejjel almodom szinte (emlekszem, hogy almodtam).

Ha meg tobbet foglalkozom vele akkor az nem segitene?

Bar ha ebren van akkor szinte mindig jatszunk egyutt.Kb napi 1-2 orat hagyom magaban jatszani, de akkor is a kozeleben vagyok, hogy ne erezze magat egyedul (vasalok,fozok vagy takaritok)

Hasznalom az anya tanits engem tanacsait is

2010. aug. 15. 22:52
 7/13 anonim ***** válasza:
66%

Én is így gondolom, ez ellen nem tudsz tenni. Ők tanulnak egyfolytában, és talán ő érzékenyebb reagál.

Tényleg csak annyit tudsz tenni, hogy megnyugtatod, ha nagyon sír, viszont én talán várnék vele mielőtt felveszem hátha megnyugszik magától is.

Mert félő hogy rászokik a többszöri éjjel keléshez! És az hosszútávon nem jó senkinek sem.

2010. aug. 15. 22:56
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én kislányom 1,5 éves és pár hónapos kora óta néha sírdogál éjszaka olyan mintha rosszat álmodna,néha szokta közbe mondogatni,hogy anya anya...nem szoktam felébreszteni őt,ilyenkor csak megsimogatom a fejét majd megfogom a kezét és nagyon hamar megnyugszik majd alszik tovább.Ha nagyon frontos idő van akkor ez eléggé sűrűn megismétlődik egy éjszaka alatt és össze vissza forgolódik szóval nagyon nyugtalanul alszik.

2010. aug. 15. 23:02
 9/13 anonim ***** válasza:

22:40-es vagyok.

Ő nem az miatt sír mert egyedül hagyod, akkor követelne napközbe. Amúgy meg nem baj ha időbe rászokik a egyedül játszáshoz is, mert aztán később se szabadulsz tőle. :)

Az én félévesem is már minden nap kb 1 másfél órát (persze igény szerint) egyedül játszik a járókában.

Itt az ingerek játszanak nagyobb szerepet. Lehet egy új játék, egy új hang vagy csak egy pillanat ami más mint a többi. Vannak érzékeny gyerekek. Tesóm kisfia 2 éves koráig jól elvolt semmi gond nem volt, és utána jöttek rajta ki ezek a számára stresszes dolgok. Mai napig (4 éves) tövig rágja a körmét és tesóm seggében van. Ő így tudja csak feldolgozni. Ezt a gyerek pszichológus mondta nekik, úgyhogy nem csak a levegőből beszélek. Vannak érzékenyebb gyerekek is.

2010. aug. 15. 23:02
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha többet foglalkozol vele, azzal csak rontasz a helyzeten, mert 1. több lesz a feldolgozandó inger. Képzeld el, hogy ha egyedül hagyod, akkor a saját kis tempójában elszöszöghet, akár fél óráig ugyanazzal, míg te jószándékúan 10 perc után már adnál neki mást játszani, mert hogy nehogy megunja szegény :)

2. írták előttem is: az önálló játék nagyon fontos! Nem is tudod, micsoda kincs lesz később, mikor már főznél, takarítanál, és nem járkál a nyomodban egy ordítóka aki fogja a gatyád :)

2010. aug. 15. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!