Akik az ajánlott 6 hónapos kor után kezdték a hozzátáplálást azoknak mennyire fogadta jól a babája az új ízeket?
6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, és elég rosszul haladtunk, mert csak szopizni akart. 8 hónaposan sikerült kiváltani 1 étkezést, aztán 10 hónaposan a másodikat, és 1 éves volt már, mire a harmadikat.
Az első hónapokban nem kellett neki a zöldség, csak a gyümölcs.
Én sosem erőltettem neki, így alakult.
Saját tapasztalat: amit terhesen ettem , azt simán elfogadja a babám, mert megszokta az ízeket ami a magzatvízen át esetleg átment. 5 hósan kezdtem el szoptatás mellett almát és répát adni neki, a sütőtököt imádja (én is :-). Terhesen minden nap ettem egy almát, ő is minden nap kap almát és hozzá még valami más gyümit. Most 8 és fél hós, minden étkezést kiváltottunk, csak a kora reggelije és az esti elalváskor kap tápszert. Még nem volt kaja amit ne fogadot volna el, kivéva a saját főztöm :-) ezért üveges babakaját kap.
Van tejfüggő baba a szomszédban, hát kész rémálom őt etetni. Én is szoptattam 7 hónapig, nekünk semmi gondunk nem volt a hozzátáplálással. Próbálkozz egy pár hét múlva, végülis még ráéersz, ne csüggedj
Szia.
a lanyom tobb mint 5 honapos volt amikor elkezdtuk (kicsit tobb mint 4 hete)
Elso falatnal mindig erdekes arcokat vagott :)
De nyitotta a szajat, hogy ker meg :)
Mar ott jarunk, hogy lassan 1 banant/almat/kortet megeszik egy evesre.(banan a nagy kedvenc)
Tetszik neki a ragas (nem szeret, ha turmixolom), es, hogy ucsoroghet a kis etetoszekeben :)
Ha meglatja a boltban a banant, nyujtozkodik erte es nyitogatja a szajat :)
Minden nap esik par falatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!