Újszülött mellett, hogy oldotáttok meg a főzést?
Kérdező, az első pár hétben általában senki nem főz. Vagy előre készítesz kaját a fagyasztóba, vagy rendelsz, vagy valamelyik családtagod főz neked, ha, van ilyen.
Aztán ahogy összeszoksz a babával, és kezd rendeződni az életetek, úgy fogsz egyre többször főzni, de nem a legelején. Sok múlik azon is, hogyan épülsz fel a szülésből, és milyen maga a baba. Az én főnöknőm alig bírt mozogni a császármetszés után. Nyilván nem főzőcskézett. Nekem semmi bajom nem volt. Viszont hazamentem egy nagyon sárga, és emiatt nagyon aluszékony, alig ébreszthető, alig etethető babával, akinek csökkent a súlya. 2 óránként etettem. Ebből 20-30 perc volt, mire fel tudtam ébreszteni valamennyire. Szopni alig volt ereje, a lefejt tejet is alig tudtam megitatni vele cumisüvegből. Ébresztgetni kellett minimum 20 percig, tejet fejni neki mellszívóval szintén kb. 20 percig, etetni, aztán elpucolni mindent magad után. Egész álló nap. Úgy, hogy éjjel átlag 4,5 óránál többet soha nem aludtunk - darabokban. Én ebben jól tönkre is mentem. Főzés nélkül is :). Nekem anyukám főzött egészen a kislány 3 hós koráig. Mi akkortól rendeződtünk össze, és azóta főzök én egyre többször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!