Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött mellett, hogy...

Újszülött mellett, hogy oldotáttok meg a főzést?

Figyelt kérdés
Első babámat várom és annyit gondolkozom rajta, hogy fogok főzni 😅 lesz e energiám, erőm szülés után? Vagy egyenlőre majd csak pihengessek és kérjek segítséget anyukámtól, esetleg párom főzzön? Nálatok hogy volt a házimunka?
2021. jan. 29. 08:02
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
54%
Nekem 6 hétig aludt a baba,csak enni kelt fel,meg néha fent volt 20-30 perceket. Már orvoshoz vittük hogy nem normális,de az is lehet. Nem volt vele semmi gond. Hátha neked is ez lesz. Mondjuk én rendeltem,mert főzni nem szeretek,a többiek ettek munkahelyen/oviban. pihentem helyette, olvastam,neteztem,teveztem. Lelkileg erre volt szükségem.
2021. jan. 30. 05:49
 22/29 A kérdező kommentje:
Bizony itt nem csak arról van szó, hogy az embernek van e idő meg kedve főzni, hanem ki is kell pihenni azt a szülést, hozzászokni az új helyzethez, hogy bizony már ott az a pici gyermek akiről gondoskodnunk kell és mivel olyan sokat vártunk rá inkább foglalkozom vele minthogy elkezdjek 3fogásos menüt főzni, még ha alszik is inkább csodálom, nézem mennyire aranyos.
2021. jan. 30. 07:18
 23/29 anonim ***** válasza:
85%
Úúúú, de irigylem azokat, akiknek végig aludt a gyerek az első hetekben! De őszintén! Főleg, aki azt írja, hogy 20-30 perceket volt ébren. Na, nálunk pont fordítva volt :D 20-30 perceket aludt, a többi időben cici, ringatás stb.
2021. jan. 30. 07:50
 24/29 anonim ***** válasza:
7%
#23 Tapasztalatom szerint ahol jó alvókája van a babának, ott van/lesz gond más területen. ;)
2021. jan. 30. 08:45
 25/29 anonim ***** válasza:
Utolsó köszi😃🙆,éjszaka azóta már szarul alszik mióta jön a foga,nappal továbbra is 2*2 óra, 1 évesen. És tök jól elvan napközben,jön megy játszik,egyedül konyvezik elég sokat. Meglátjuk mi jön még.
2021. jan. 30. 12:12
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az első pár hétben általában senki nem főz. Vagy előre készítesz kaját a fagyasztóba, vagy rendelsz, vagy valamelyik családtagod főz neked, ha, van ilyen.

Aztán ahogy összeszoksz a babával, és kezd rendeződni az életetek, úgy fogsz egyre többször főzni, de nem a legelején. Sok múlik azon is, hogyan épülsz fel a szülésből, és milyen maga a baba. Az én főnöknőm alig bírt mozogni a császármetszés után. Nyilván nem főzőcskézett. Nekem semmi bajom nem volt. Viszont hazamentem egy nagyon sárga, és emiatt nagyon aluszékony, alig ébreszthető, alig etethető babával, akinek csökkent a súlya. 2 óránként etettem. Ebből 20-30 perc volt, mire fel tudtam ébreszteni valamennyire. Szopni alig volt ereje, a lefejt tejet is alig tudtam megitatni vele cumisüvegből. Ébresztgetni kellett minimum 20 percig, tejet fejni neki mellszívóval szintén kb. 20 percig, etetni, aztán elpucolni mindent magad után. Egész álló nap. Úgy, hogy éjjel átlag 4,5 óránál többet soha nem aludtunk - darabokban. Én ebben jól tönkre is mentem. Főzés nélkül is :). Nekem anyukám főzött egészen a kislány 3 hós koráig. Mi akkortól rendeződtünk össze, és azóta főzök én egyre többször.

2021. jan. 30. 21:27
 27/29 anonim ***** válasza:
88%
Készülj rá, hogy az eleje nagyon nehéz lesz. És, ha lesz is időd, talán, akkor sem csodálni fogod őt sajnos, hanem ha teheted, te is alszol nappal a kimerültségtől.
2021. jan. 30. 21:28
 28/29 anonim ***** válasza:
A 20-as vagyok. Nagyon érdekes ez! Egy síma szülés nem műtét, mégis ugyanúgy kiveszi az emberből a hajtást. Nekem csak egy mezei laparoszkópos epeműtétem volt a szüléseken kívül, de ha kicsit többet tevékenykedtem mindkettő kivette alólam a lábam. Persze nem vagyunk egyformák.
2021. jan. 31. 08:57
 29/29 anonim ***** válasza:
Utolsó. Nekem laparos ciszta műtétem volt,de jobban megviselt mint a két császár. Nem is értem. A műtét után remegtem mint a nyárfa levél,két hétig menni is alig bírtam. Császár után az ötödik nap hajolgattam mostam főztem. Pedig utóbbinál vérveszteség is volt.
2021. febr. 1. 06:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!