Második baba mellett könnyebb aludni?
Amikor az első született hetekig alig aludtam. És nem csak azért, mert nemvolt lehetőség. Hanem az aggódás miatt... Lélegzik? Nem fog megfulladni? (Légzésfigyelő ellenére is). Ha el is aludt, sokszor 5-10 perc múlva újra ébren volt, így sokszor meg se próbáltam aludni, mert úgyse lesz rá lehetőség, úgyis mindjárt felkel... Aztán 2 óra elteltével agyaltam, hogy jobb lett volna mégis lefeküdni.
Ha fekve szoptattam, nem is mertem elaludni, nehogy ráforduljak vagy ő forduljon arccal a párnába stb. Még ha el is bóbiskoltam, pár perc utána felriadtam, hogy úristen, nehogy megfulladjon a gyerek...
Most a másodikat várom, és úgy vagyok vele, hogy most biztos lazább leszek, de hát kérdés, mi lesz, ha tényleg itt lesz már...
Nálatok hogy volt? Ezek ugye, csak ilyen első gyerekes aggodalmak, és a másodiknál nem így lesz?
Nem könnyebb. Nekem helyett kellett cserélnem a lányommal és beköltöztem a gyerekszobába.
3 hónapos lesz de még mindig 2 óránként kel éjjel. Az első gyerek végigaludta az éjszakát. Sőt sokall hisztisebb is.
Az első nagyon rossz alvó (volt). A kicsi sokkal jobb alvó. Gyakorlatilag az első 3 hónap 90%-át vègigaludta. Viszont mellette se nagyon tudok aludni, mert a nagy mèg mindig itt van (értsd nem bölcsis, ovis).
Éjjel ugyanúgy kel a kicsi is mint anno a nagy, 2x enni. Korán kel reggel 5-6 között. A naggyal sokat aludtam napközben is, most esélytelen.
De tény hogy kevesebbet aggódom apróságokon, légzésfigyelő van, a babaöbölben biztonságosan alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!